Ενισχυμένες περιπολίες επτά ατόμων διέταξε το ΓΕΕΘΑ στον Έβρο

Ενισχυμένες περιπολίες επτά ατόμων διέταξε το ΓΕΕΘΑ στον Έβρο

Μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα σύνορα με την Τουρκία, οι επιτελείς αναζητούν τρόπους ώστε να να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογο περιστατικό αλλά και να ενισχυθεί η φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με το skai.gr, ανάμεσα σε επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων και ειδικούς από την ΕΥΠ προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός για την ταχύτερη επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο αρχηγός ΓΕΣ θα βρεθεί στον Έβρο όπου μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διανυκτερεύσει σε φυλάκιο.

Η πιο σημαντική εξέλιξη πάντως είναι η απόφαση από 2 άτομα τα περίπολα να φτάσουν τους 7 άνδρες σε δύναμη ενώ πάντοτε ανάμεσά τους θα υπάρχει υπαξιωματικός ή αξιωματικός και άνδρες των ειδικών δυνάμεων με ειδικό εξοπλισμό όπως θερμικές κάμερες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο πως θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Στο μεταξύ εντύπωση έκανε η σημερινή δήλωση του Πάνου Καμμένου από το Βουκουρέστι περί «ομήρων» στις τουρκικές φυλακές αλλά και η στήριξη που ζήτησε από τον Ρουμάνο ομόλογό του.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για διαφοροποίηση και διγλωσσία στους κόλπους της κυβέρνησης.

Φωτογραφία: Intimenews