Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Πολεμάμε τους Τούρκους κατακτητές

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Πολεμάμε τους Τούρκους κατακτητές

Την ετοιμότητα του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του (LNA) στρατηγός Αχμάντ Αλ Μισμάρι τονίζοντας ότι "η πραγματική μάχη στη Λιβύη είναι μεταξύ του λιβυκού λαού και των Τούρκων εισβολέων".

Ο Μισμάρι είπε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και προμηθεύει μισθοφόρους παραστρατιωτικούς για να φτάσει στα νοτιοδυτικά. Εξήγησε επίσης ότι η Τουρκία θέλει να φτάσει στην περιοχή Petroleum Crescent προκειμένου να ελέγξει τα πιο ζωτικά περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Χαφταρ, ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα και  δεσμεύεται να υπερασπιστεί αυτές τις περιοχές από οποιαδήποτε επίθεση.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του LNA είπε: «Θα ήταν ευχής έργον αν αναφερόταν ονομαστικά στην Τουρκία».

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε την «ξένη ανάμιξη που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα» στη Λιβύη, με «την αποστολή εξελιγμένου εξοπλισμού και τον αριθμό των μισθοφόρων που εμπλέκονται σε μάχες».