Εκδηλώσεις μνήμης στην Αιτωλοακαρνανία προς τιμήν πεσόντων αεροπόρων

Εκδηλώσεις μνήμης στην Αιτωλοακαρνανία προς τιμήν πεσόντων αεροπόρων

Εκδηλώσεις προς τιμήν των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αεροπόρων, υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, ανθυποσμηναγού Κωνσταντίνου Κοντογιώργου, αρχισμηνία Ευάγγελου Σταθόπουλου, σμηνία Βασίλειου Κουρκούτα και σμηνία Ευστάθιου Τσίγκα διοργάνωσε σήμερα Σάββατο ο δήμος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια των προτομών των ιπτάμενων αεροπόρων, υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά και ανθυποσμηναγού Κωνσταντίνου Κοντογιώργου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πέντε ηρώων.

Προηγουμένως τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

«Σε αυτούς, τους σπουδαίους Έλληνες Αεροπόρους είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, μια ημέρα τιμής και αναγνώρισης για την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, που, αφοσιωμένες στο καθήκον τους, παραμένουν πάντα εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στις ηρωικές μορφές των πεσόντων και συμπαραστεκόμαστε ειλικρινώς στις οικογένειές τους, με τη διαβεβαίωση ότι η απώλεια, ο πόνος, το δάκρυ και η θυσία των αγαπημένων τους, προσδιορίζει το δικό μας ηθικό καθήκον να διατηρήσουμε τη μνήμη τους άσβεστη και να την προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ.Στεφανής.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «ως χώρα, εφαρμόζουμε πάντα μια πολιτική που στηρίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, πολιτική που κάνει την Ελλάδα να στέκεται ακλόνητη μπροστά σε κάθε επιβουλή, συνθέτοντας μέσω των ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεών της, έναν ενιαίο και αδιαπέραστο ιστό σε γη, θάλασσα και αέρα, αποτρέποντας κάθε πρόκληση ή απειλή σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης συγγενείς των ηρωικών πιλότων, ο δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας (ΝΔ) Μάριος Σαλμάς και Κωνσταντίνος Καραγκούνης, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας, ο δήμαρχος Βόρειων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές, εκπρόσωπος του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Αιτωλοακαρνανίας και του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.