Ε. Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους 8 και να τους παραδώσει στην Τουρκία

Ε. Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους 8 και να τους παραδώσει στην Τουρκία

Οδηγίες προς στην Ελλάδα «να πιάσει από τα αυτιά» τους 8 αξιωματικούς και να τους παραδώσει στην Τουρκία δίνει με συνέντευξή το στο Independent Balkan News Agency (IBNA) ο Εγκεμέν Μπαγίς, στενός συνεργάτης του Ερντογάν και πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα. Ως πρώτη κίνηση πρέπει να πιάσει από τα αυτιά αυτούς τους τρομοκράτες με στολές στρατιωτών που διέφυγαν στην Ελλάδα και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη, τότε θα ξεκινήσει μια νέα εποχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που μπορούν να το κάνουν», συνέχισε ο Μπαγίς ο οποίος αναφέρθηκε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος, «τη νύχτα της 15ης Ιουλίου (απόπειρα πραξικοπήματος) ήταν ο πρώτος πολιτικός που μου τηλεφώνησε από το εξωτερικό και ρώτησε αν ο Ερντογάν ήταν ΟΚ».

«Τέτοιοι άνθρωποι εκτιμούνται ιδιαίτερα από τον τουρκικό λαό και τον Ερντογάν. Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει κινήσεις. Πρέπει να καταλάβετε τι είναι το FETO. Έχετε περάσει πολλά από τα πραξικοπήματα. Και τους έχετε αντιμετωπίσει. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τους υποκινητές του πραξικοπήματος, καταλήγει ο Μπαγίς.