Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 09:09 - Τελευταία ενημέρωση: 09:42
-A +A
Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο

Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησαν σήμερα τουρκικά F16, στον απόηχο των δηλώσεων του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περί ισοπέδωσης βραχονησίδων.

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών, λίγα μόλις λεπτά (8.35 το πρωί) αφότου είχε απογειωθεί από το νησί το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακαλούν δηλώσεις του Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γραμματέα του ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση Ερντογάν το 2009 και το 2010, ο οποίος ισχυρίζεται πως 18 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία. 

«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης», ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.

Εχθές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, τόνισε ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση». 

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στη ΔΑΝ Μεγίστης, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 19/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα