Δένδιας: H Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά το έργο του ΟΑΣΕ

Δένδιας: H Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά το έργο του ΟΑΣΕ

Σειρά από διμερείς επαφές με ομολόγους είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος συμμετείχε την Πέμπτη στην 28η υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας στην παρέμβασή του τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή τόσο της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την υποχρέωση των συμμετεχόντων-κρατών στον ΟΑΣΕ για τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη του ΟΗΕ, που απαγορεύει ρητά για την απειλή ή τη χρήση βίας, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Παράλληλα, επανέλαβε την πλήρη καταδίκη από τη χώρα μας οιασδήποτε προσπάθειας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, από όπου και αν προέρχεται, για πολιτικούς σκοπούς. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι τα εξωτερικά σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν επίσης Ευρωπαϊκά σύνορα.

«H Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος της ΔΑΣΕ (Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του ΟΑΣΕ  και υποστηρίζει ενεργά το έργο του για την προώθηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος μέσω της πολυμερούς συνεργασίας» γράφει στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην ίδια ανάρτηση, παραθέτει και φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μαζί με τους συμμετέχοντες της 28ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στη Στοχόλμη.

O κ. Δένδας, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στη Στοκχόλμη, είχε την πρώτη του συνάντηση με τον αζέρο ομόλογό του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ (Jeyhun Bayramov)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter «eποικοδομητικές συνομιλίες για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της ενέργειας».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή Καυκάσου.