Χ. Ακάρ: Το τίμημα θα είναι βαρύ για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Χ. Ακάρ: Το τίμημα θα είναι βαρύ για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυξάνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος με νεότερες δηλώσεις του κάνει λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Όλοι πρέπει να ξέρουν πως οι προβοκάτσιες στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση. Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες, σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να ξέρουν πως το τίμημα θα είναι βαρύ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, να μην προκαλέσουν περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς συμβουλές μας στους συνομιλητές μας».

Μόλις πριν από δύο ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ σημείωνε πως «έχουμε λάβει τα μέτρα μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»,  επισημαίνοντας παράλληλα πως «κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ''Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου''», είχε σημειώσει.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε, μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»