Σάββατο 25 Μαΐου 2019, 12:06

-A +A

Χ. Ακάρ: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Σάββατο 25 Μαΐου 2019, 12:06
Χ. Ακάρ: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο
-A +A

Με νέες προκλητικές δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αυτό προβλέπεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τη «Βόρεια Κύπρο».

Μάλιστα, ο Χ. Άκαρ επεσήμανε ότι η Άγκυρα και η Αθήνα θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους πάνω στο θέμα και εκτίμησε ότι πρόκειται για «ευεργετικές» συναντήσεις και για τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν».

«Η πιο ειλικρινής ελπίδα μας είναι να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Χ. Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της «ΤΔΒΚ» που πρέπει γίνουν σεβαστά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα πάντα επιζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας. 

Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα