Χ. Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, 11:51
-A +A
Χ. Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών δίνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, καθώς σε δηλώσεις του ζητά να προσαρμοστούν όλοι στις εξελίξεις στο Αιγαίο και να μην προκαλούν, επαναλαμβάνοντας τα περί Γαλάζιας Πατρίδας καθώς και ότι η Τουρκία πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της.

Η Τουρκία προσδοκά από όλους να δείχνουν κατανόηση όσον αφορά τις εξελίξεις στο Αιγαίο, ανέφερε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια συνάντησης με συγγενείς νεκρών Τούρκων στρατιωτών. 

«Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης ‘αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος’», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το sigmalive.com. 

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, ο Χ. Ακάρ επιτέθηκε στις ΗΠΑ, με αφορμή την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν. «Αυτό είναι λάθος και η πορεία είναι επικίνδυνη. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες», είπε χαρακτηριστικά. 

AP Photo/Burhan Ozbilici

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα