«Βολές» Τατάρ για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο - Τον καλεί και στα κατεχόμενα

«Βολές» Τατάρ για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο - Τον καλεί και στα κατεχόμενα

Ο Ερσίν Τατάρ κάλεσε σήμερα Πέμπτη τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερο ταξίδι στην Κύπρο, να επισκεφθεί και τα κατεχόμενα. Μάλιστα, σε γραπτή του δήλωση ο Τατάρ ισχυρίζεται πως η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επίσκεψη για πολιτικούς σκοπούς κατά της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.  

«Πρόκειται για ακόμα μία απόδειξη ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση καταχράται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, είναι πολύ λυπηρό», αναφέρει ο Τατάρ και προσθέτει πως το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται μόνο την ελληνική πλευρά αποτελεί ακόμα μία αιτία λύπης.

«Δύο λαοί στην Κύπρο»

 

«Υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί στην Κύπρο και όχι μόνο χριστιανοί Έλληνες αλλά και μουσουλμάνοι Τούρκοι, ο οποίοι ζουν στην Κύπρο. Αυτή είναι μία από τις θεμελιώδεις πραγματικότητες της Κύπρου», ισχυρίζεται.

«Όποια θρησκευτική πεποίθηση και αν έχουν, όλοι οι άνθρωποι και οι λαοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​και δεν θα πρέπει να αποκλείονται ή να υφίστανται διακρίσεις. Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να αποκλείονται ή να γίνονται διακρίσεις σε βάρος τους επειδή πιστεύουν στο Ισλάμ και είναι Μουσουλμάνοι», προσθέτει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας της Κύπρου μετά από τρίωρη πτήση. Για τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, το επίκεντρο του ταξιδιού στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου είναι η προσφυγική κρίση, ενώ επρόκειτο να συζητηθεί και η διχοτόμηση της Κύπρου.