Β. Κικίλιας: Η προπαγάνδα της Τουρκίας και η «γαλάζια πατρίδα» δε μας αγγίζουν

Β. Κικίλιας: Η προπαγάνδα της Τουρκίας και η «γαλάζια πατρίδα» δε μας αγγίζουν

«Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις και η προπαγάνδα της Τουρκίας με την άσκηση "γαλάζια πατρίδα" δε μας αγγίζουν. Ασπίδα της χώρας μας, έναντι κάθε τουρκικής πρόκλησης, είναι το φρόνημα και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Εθνικής ''Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχετικά με την τουρκική ναυτική άσκηση «γαλάζια πατρίδα». 

Υπενθυμίζεται, ότι σε κινητοποίηση βρίσκεται το σύνολο, σχεδόν, του τουρκικού στόλου καθώς σήμερα ξεκινά σε Αιγαίο και Μεσόγειο η μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση στην ιστορία της Τουρκίας, με τη σημειολογική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα». 

Τα τουρκικά ΜΜΕ ήδη μεταδίδουν εικόνες με τα τουρκικά πλοία να αποπλέουν από τους ναυστάθμους στα παράλια του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας. 

Στο πλαίσιο της άσκησης θα επιχειρήσουν φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά και υποβρύχια, με όλες τις μονάδες να φέρουν πλήρη φόρτο μάχης, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Παράλληλα θα κινητοποιηθούν ελικόπτερα, αεροσκάφη επιτήρησης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα ενώ από την τουρκική αεροπορία θα λάβουν μέρος στην άσκηση 20 μαχητικά αεροσκάφη.

Φωτογραφία intime news