Αναζητώντας «θετικές» ειδήσεις, από τα Σκόπια και το επικοινωνιακό παιγνίδι

Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, 20:38
-A +A
Αναζητώντας «θετικές» ειδήσεις, από τα Σκόπια και το επικοινωνιακό παιγνίδι

Ιδέες που μπορεί να διευκολύνουν τον κ. Ζάεφ να ικανοποιήσει την ελάχιστη απαίτηση της ελληνικής πλευράς ,δηλαδή την αφαίρεση της αναφοράς που παραπέμπει σε «μακεδονικές μειονότητες» στην  τροπολογία 36 παρ. 3  του  άρθρου 49 του συντάγματος της πΓΔΜ, κατέθεσαν στην διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης καθηγητές μέλη της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τις ιδέες αυτές μπορεί να αντικατασταθεί ο όρος «μέλη του μακεδονικού λαού στο εξωτερικό», με τον όρο «Διασπορά» ώστε όπως ειπώθηκε να καλυφθούν και οι άλλες εθνοτικές ομάδες  όπως οι Αλβανοί, οι τουρκογενείς, οι Σέρβοι κ.α. Η είδηση όπως μεταδόθηκε από τον σταθμό TELMA και αναμεταδόθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ δημιούργησε την εντύπωση ότι επίκειται η σχετική απόφαση της κυβέρνησης Ζάεφ αν και δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη προς το παρόν.

Πάντως στα μέσα της  επόμενης εβδομάδας όταν κατατεθεί η τελική πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ θα διαπιστωθεί εάν πράγματι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προκειμένου να διασώσει όλα όσα κέρδισε με την Συμφωνία των Πρεσπών, επιλέξει τελικά να θυσιάσει το  συγκεκριμένο άρθρο, προκειμένου και η Ελληνική κυβέρνηση να έχει να παρουσιάσει μια «επιτυχία» μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως στο επικοινωνιακό παιγνίδι, είναι  η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα που μια διαρροή η ένα δημοσίευμα στα Σκόπια, δημιουργούν την εντύπωση «αναδίπλωσης» του Ζ.Ζάεφ, κάτι που  διαψεύδεται με τις επόμενες δηλώσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ.

Ν.Μ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα