«Παγώνουν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία

Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, 16:13
-A +A
«Παγώνουν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία

Την αναστολή των συζητήσεων αναφορικά με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θεωρώντας «ανούσια και περιττή» την συνέχιση του διαλόγου με την τουρκική πλευρά μέχρι η γειτονική χώρα να επανέλθει με πνεύμα δημιουργικό στις συνομιλίες με την Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι συζητήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το προσεχές χρονικό διάστημα δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ όπως σημειώνεται οι δύο πλευρές δεν είχαν καταλήξει ούτε στον χρόνο ούτε στον τόπο που θα λάμβαναν χώρα οι συνομιλίες.

Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το «πάγωμα» των διμερών συζητήσεων έρχεται μετά και την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, καθώς και τη δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών, ενώ ρόλο έπαιξε και η πίεση που ασκείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας των δύο χωρών.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα