Ακιντζί: Δύο είναι οι ιδιοκτήτες της Κύπρου

Ακιντζί: Δύο είναι οι ιδιοκτήτες της Κύπρου

«Θέλουμε οι επόμενες γενιές να διατηρήσουν την ειρήνη στο μέλλον και να αφήσουμε τις συμπεριφορές επιβολής μεταξύ μας σε αυτά τα εδάφη», δήλωσε ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί στην εκδήλωση για την 54η επέτειο από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Τηλλυρία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ακιντζί κάλεσε του Ελληνοκυπρίους να αποδεχτούν «την πραγματικότητα της κοινής ίσης ιδιοκτησίας αυτού του νησιού.

Οι Τουρκοκύπριοι, συνέχισε, δεν έβλεπαν ποτέ τον εαυτό τους ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη αυτού του νησιού, ούτε σκέφτονταν ότι η άλλη κοινότητα δεν έχει λόγο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην «Μεγάλη ιδέα» που είχαν – όπως είπε – οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα, για την Ένωση με την Ελλάδα και πως οι Τουρκοκύπριοι, ακόμα και αν κάποτε υπήρξαν διαφορές στην προσέγγιση, πάντα πίστευαν  ότι ιδιοκτήτης αυτού του νησιού δεν είναι ένας, αλλά δύο και ο ένας εκ των δύο είναι οι ίδιοι.

«Δεν έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας σε κανέναν. Θέλουμε να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι χωρίς να είμαστε υπό τον έλεγχο κανενός, σε ειρήνη και γαλήνη.  Ας ζήσουμε σε αυτό το νησί ευτυχισμένοι, γαλήνια, να σώσουμε το μέλλον όλων μας» είπε.