Ακάρ: Η Ελλάδα επιδίδεται σε προκλητική, κλιμακούμενη και επιθετική ρητορική

Ακάρ: Η Ελλάδα επιδίδεται σε προκλητική, κλιμακούμενη και επιθετική ρητορική

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι επιδίδεται σε προκλητικές, κλιμακούμενες και επιθετικές ρητορικές και ενέργειες, προέβη ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντίληψη ότι «η Ελλάδα είναι το θύμα και η Τουρκία η επιτιθέμενη».

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι «η Ελλάδα ξανά και ξανά προκαλεί, αυξάνει την ένταση, προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες και ρητορική και κάθε φορά, καταπατώντας το νόμο και το διεθνές δίκαιο, και διαστρεβλώνοντας το κάθε περιστατικό, συνεχίζει αυτού του είδους τις δηλώσεις.

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι το θύμα και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε κάποια ενέργεια εναντίον της, ότι η Τουρκία είναι ο επιτιθέμενος, φέρνοντάς το συνέχεια στην επικαιρότητα», συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι «αυτός που επιτίθεται πραγματικά, αυτός που επεκτείνεται πραγματικά, η ιστορία το έχει δείξει και πρέπει να φαίνεται».

Τονίζοντας ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ είπε ότι «δεν είμαστε σε καμία περίπτωση επιθετικοί, απλώς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας εκεί» και πως η Τουρκία ασκεί όλες τις δραστηριότητές της με λογικό και ήρεμο τρόπο.

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί και για το θέμα του μεταναστευτικού ισχυριζόμενος σε βίντεο καταγράφονται «οι επιχειρήσεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και της ελληνικής ακτοφυλακής να τρυπά και να πυροβολεί τις βάρκες ανυπεράσπιστων ανθρώπων στη μέση της θάλασσας» και πως «είναι πραγματικά ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

«Είναι αδιανόητο, ανήθικο, παράνομο και μη ρεαλιστικό να μετατρέπουν τέτοια γεγονότα σε προσβλητική ρητορική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι καθαρή υποκρισία και διπροσωπία», κατέληξε.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι διοικητές των δυνάμεων και του στρατού, καθώς και οι διοικητές των μονάδων εντός και εκτός χώρας έδωσαν πληροφορίες για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και την καταπολέμηση του κορονοϊού (Covid-19).

Δηλώνοντας ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ συνεχίζεται με αποφασιστικότητα και με αυξανόμενο ρυθμό παρά το δύσκολο έδαφος και τις καιρικές συνθήκες», ο Ακάρ τόνισε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας διεξάγεται με τρόπο «που σέβεται τα δικαιώματα και τα σύνορα των γειτονικών χωρών».

Υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εξουδετερώθηκε και ένας από τους ιδρυτές του PKK/KCK, ο Αλί Χαϊντάρ Καϊτάν, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι πως «συνολικά 2.481 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την 1η Ιανουαρίου».