Α. Γκουτέρες: Ελπίζουμε ότι και η Ελλάδα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 21:26
-A +A
Α. Γκουτέρες: Ελπίζουμε ότι και η Ελλάδα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παρέμβαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε και ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντάς τη «πολύ θετική» και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα κυρωθεί τόσο στην πΓΔΜ όσο και στην Ελλάδα.

Κληθείς να προβεί σε δήλωση εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης,ο κ. Γκουτέρες είπε πως «θεωρούμε τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων πολύ θετική».

«Τα Ηνωμένα Έθνη εμπλέκονται για δεκαετίες προσπαθώντας να βοηθήσουν τα δύο μέρη να φτάσoυν σε συμφωνία. Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί και στις δύο χώρες, την Ελλάδα και την πΓΔΜ. Γιατί - είπε χαριτολογώντας - θα καταστήσει ευκολότερο για μας να περιγράφουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Όσον αφορά το Κυπριακό σημείωσε πως περιμένει την έκθεση της απεσταλμένης του Τζέιν Χολ Λουτ, πριν αποφασίσει την επόμενη κίνησή του στο Κυπριακό. «Σε σχέση με την Κύπρο, η Τζέιν Χολ Λουτ διεξάγει ακόμη ορισμένες επιπρόσθετες διαβουλεύσεις. Ασφαλώς, αναμένω το ίδιο ανυπόμονα με σας την έκθεσή της, για να δω πως προχωρούμε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα