V. Putin: Η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της στη Συρία μέσα σε ώρες

V. Putin: Η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της στη Συρία μέσα σε ώρες

Η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει και πάλι τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία μέσα σε λίγες ώρες εάν χρειαστεί, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια τελετής παρασημοφόρησης αξιωματικών που έλαβαν μέρος στις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, αναφέρει το ΣΚΑΙ.

Ο κ. Putin δήλωσε πως η Μόσχα έχει επενδύσει πολιτικά στις προσπάθειες για διατήρηση της εκεχειρίας στην αιματοβαμμένη χώρα και πρόσθεσε πως «εάν υπάρξει ανάγκη, η Ρωσία μπορεί κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή στο μέγεθος που απαιτείται [...] και να χρησιμοποιήσει όλο το 'οπλοστάσιο' δυνατοτήτων που βρίσκεται στη διάθεσή της».

Ωστόσο, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Μόσχα «δεν θα ήθελε να το κάνει αυτό», αποσαφηνίζοντας πως «η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι η επιλογή» της ρωσικής πλευράς.

Τέλος, ο κ. Putin δήλωσε πως το Κρεμλίνο έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην κοινή λογική όλων των πλευρών και στη δέσμευση τόσο των συριακών Αρχών όσο και της αντιπολίτευσης στην ειρηνευτική διαδικασία.