SOS - Το προσφυγικό απειλεί την ασφάλειά μας

SOS - Το προσφυγικό απειλεί την ασφάλειά μας

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Με πάνω από 52.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες (με αυξητική τάση) στην γονατισμένη από την οικονομία Χώρα μας, με δεδομένη την έλλειψη συγκροτημένης στρατηγικής από πλευράς κυβέρνησης, με εμφανή την διοικητική ανεπάρκεια και με εκατοντάδες «αλληλέγγυους» άγνωστης προέλευσης να έχουν «το κουμάντο» φοβόμαστε ότι το Προσφυγικό εμπεριέχει πλέον μία βραδυφλεγή ωρολογιακή βόμβα.

Από τις πρώτες ημέρες οι  μεγάλες μάζες των παρανόμων εισελθόντων προσώπων σχημάτισαν την εντύπωση και μάλλον όχι… αδικαιολόγητα ότι στην Ελλάδα  δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος και συντεταγμένη Πολιτεία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η σε μεγάλο βαθμό αυτονόμηση που έφθασε στα όρια της ανυπακοής προς το Κράτος που τους φιλοξενεί. Το έλλειμμα κρατικής εξουσίας και στην ουσία η μη άσκηση κυριαρχίας στον Πειραιά στην Ειδομένη αλλά και σε hot spots στα νησιά μας (καθόσον δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι) δημιούργησε συνθήκες για μία σχεδόν  ανεξέλεγκτη δράση των λεγόμενων «αλληλέγγυων» και  κάποιων άλλων άγνωστης προέλευσης ομάδων που αυτοπροσδιορίζονται και αυτές ως ΜΚΟ.

Εύλογο είναι το  ερώτημα τι είδους «έκρηξη» θα προκαλούσε αυτή η… ωρολογιακή βόμβα. Σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο έκρηξης των τοπικών κοινωνιών έχουμε ήδη από  την Παρασκευή 8 Απριλίου στο liberal.gr το σχετικό άρθρο του Γιάννη Σιδέρη, οπότε και θα  ήταν πλεονασμός κάθε επανάληψη. Όμως υπάρχουν και κάποια άλλα σημεία στα οποία εκτιμούμε ότι οι Αρχές Ασφαλείας θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες περιπλοκές και οπωσδήποτε ένας εθνικός διασυρμός.

Τα συνεχιζόμενα επεισόδια στην μεθόριο Ελλάδος και πΓΔΜ και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ειδομένης, μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών από την μία και των μονάδων συνοριακής φύλαξης της γειτονικής μας χώρας από την άλλη, ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθούν σε  μεθοριακό επεισόδιο και να θέσουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας.  Όταν μάλιστα οι βόρειοι γείτονες μας εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να παγιώσουν περαιτέρω  σε διεθνές επίπεδο  το αυθαίρετο ιστορικά συνταγματικό τους όνομα κάτι που αντίκειται στα ελληνικά συμφέροντα. Είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να βρεθεί στην γωνία κατηγορούμενη γιατί οι αρμόδιες αρχές της δεν αποτρέπουν τις προκλητικές ενέργειες των προσφύγων-μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Φαντασθείτε τι θα κάναμε και τι θα λέγαμε εμείς αν γινόταν αυτό στον… Έβρο.

Η παρακώλυση συγκοινωνιών όπως το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής, δρόμων αλλά και των λιμανιών και η παρεμπόδιση απόπλου  είναι πράξεις ποινικά κολάσιμες και θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Το κράτος μπορεί να έχει δείξει ανοχή σε αυτήν την  συνήθη τακτική… πάλης, κατά  όπως λέγεται στην αριστερή ρητορική των διαφόρων …ημεδαπών κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων  αλλά εδώ έχουμε πλέον κάτι διαφορετικό. Η ανοχή δημιουργεί όρεξη για επέκταση και αναβάθμιση των διαμαρτυριών ανθρώπων οι οποίοι  μάλιστα βρίσκονται σε αδιέξοδο και ίσως σε απόγνωση.

Θεωρούμε όμως σκόπιμο να προχωρήσουμε ακόμα πιο βαθιά και χωρίς δόση κινδυνολογικής ρητορικής  που θα κάνει κάποιους να μας αποκαλέσουν Κασσάνδρες να θέσουμε δύο  σενάρια που δεν απέχουν από την πραγματικότητα.

Έχουμε σκεφθεί τι  πρόκειται να γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι…παρόμοιο) αν μία ομάδα 150-200 προσφύγων-μεταναστών κινηθούν από hot spot σε παρακείμενο Στρατόπεδο; Δυστυχώς  δημιούργησαν hot spots και κέντρα φιλοξενίας σε απόσταση μικρότερη των 500 μ από ενεργά Στρατόπεδα σε τρία νησιά μας. Με προθέσεις από τις πιο απλές που να συνιστούν μία απλή διαμαρτυρία μέχρι ουσιαστικής απειλής για την ασφάλεια του προσωπικού, εγκαταστάσεων και μέσων. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Διοικήσεις θα πρέπει να έχουν εξουσιοδοτηθεί (αν δεν έχουν ήδη) εγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής από κυβερνητικής πλευράς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από όλο το φάσμα των αρχών ασφαλείας. Η εξασφάλιση της περιοχής μέχρι και την  περίμετρο του Στρατοπέδου είναι αρμοδιότητας επιχειρησιακής δράσης της ΕΛΑΣ.

Έχουμε σκεφθεί ότι μετά τις καθημερινές πλέον συμπλοκές στον Πειραιά ή στην Χίο μία διαμαρτυρία εκατοντάδων ή ακόμα και χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάληψη κρατικών κτήριών ή άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων με ότι αυτό συνεπάγεται; Μήπως ήλθε ή ώρα όχι μόνο να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης αλλά να γίνει και σχετική άσκηση;

Έχουμε σκεφθεί ότι μεταξύ αυτών των δύσμοιρων ανθρώπων που εισήλθαν παράνομα στην Χώρα μας μπορεί να  υπάρχουν και ακραία στοιχεί ή τζιχαντιστές  οι οποίοι συνιστούν απειλή για την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον Δυτικό πολιτισμό; Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αποτελεσματικοί έλεγχοι και έχουν εντοπισθεί επικίνδυνα άτομα αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιοι έχουν ξεφύγει και στατιστικά σίγουρα κάποιοι θα έχουν ξεφύγει.

Έχουμε τελικά εξετάσει όλους αυτούς που δρουν ανεξέλεγκτα  στην Ελληνική Επικράτεια αυτοπροσδιοριζόμενοι  ως  «αλληλέγγυοι» και κατευθύνουν τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες όχι μόνο να μην είναι συνεργάσιμοι με τις κρατικές αρχές αλλά να μην υπακούσουν και να μην σέβονται τους Νόμους της Χώρας που τους φιλοξενεί. Γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις τους και τα κίνητρα τους έτσι ώστε να εξηγηθεί γιατί δημιουργούν συνθήκες «κράτους εν κράτει» στον Πειραιά, στην Ειδομένη και σε άλλους χώρους που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Θέτουμε ζητήματα που αν δεν …προέκυψαν,  εκτιμούμε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν και ζητάμε χωρίς απολύτως καμία αντιπολιτευτική διάθεση να ληφθούν υπόψη ως μία δημιουργική ανησυχία που θα οδηγήσει στην λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να αποφευχθεί οτιδήποτε που θα προκαλούσε εθνικό διασυρμό. Δεν θα πούμε εμείς αν θα πρέπει να είναι κλειστά ή όχι τα κέντρα φιλοξενίας (ή… προαναχωρησιακά κατά τους γλωσσοπλάστες του ΣΥΡΙΖΑ), ούτε να υποδείξουμε ότι θα πρέπει να συλλαμβάνονται άμεσα και ακόμα να απελαύνονται όσοι «αλληλέγγυοι» είναι … «σκοτεινοί αλληλέγγυοι» και δρουν εναντίον της Ελλάδος αλλά επιτέλους ας εμφανισθεί το Κράτος και μάλιστα ψύχραιμο και αποφασιστικό.