O ΓΓ του ΝΑΤΟ σήμερα στην Αθήνα και το «δούλεμα» συνεχίζεται!

O ΓΓ του ΝΑΤΟ σήμερα στην Αθήνα και το «δούλεμα» συνεχίζεται!

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Από την 15 Μαρτίου είχαμε αναρωτηθεί για το ποιος δουλεύει ποιόν με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με τις μεγαλοστομίες που ακούγονταν τόσο από τους Γερμανούς εμπνευστές της ιδέας και τους νατοϊκούς αξιωματούχους όσο και από τον ίδιο τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Η νατοϊκή ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο για το «προσφυγικό» εξελίχθηκε αναμφίβολα σε επιχείρηση-παρωδία όπως είχε προβλεφθεί και επισημανθεί και από εμάς, εδώ στο liberal.gr με μία σειρά σχετικών άρθρων. Όπως είχαμε αποκλειστικά ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη την 5 Απριλίου, σε μία προσπάθεια πολιτικής ενίσχυσης και παρέμβασης στο θέμα αυτό, ο ΓΓ/ΝΑΤΟ κ. Stoltenberg επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα. Αλλού όμως είναι το ζήτημα!

Έρχεται στην Ελλάδα, αφού όμως επισκέφθηκε χθες Πέμπτη την Τουρκία και… εξήρε τον σημαντικό της ρόλο (!) στο προσφυγικό και στην σταθερότητα (!) στην περιοχή χρησιμοποιώντας και κάποια άλλα λεκτικά κλισέ προς ικανοποίηση του κ. Ερντογάν. Και το πιο σημαντικό αφού μετέβη στο πλοίο διοικήσεως της νατοϊκής ναυτικής δύναμης Bonn με Ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπως ακριβώς έπραξε και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας κ. Ursoula von der Leyen την Τετάρτη το απόγευμα όπως μας πληροφόρησε το περιοδικό Spiegel σε σχετικό άρθρο με τον πετυχημένο τίτλο «Νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο: Στο έλεος του Ερντογάν» (NATO -Mission in der Agais: Von Erdogans Gnaden).

Ας παραβλέψουμε τις διθυραμβικές χοντράδες που ακούσθηκαν ένθεν κακείθεν για το πόσο συνετέλεσαν οι νατοϊκές… περιπολίες στην μείωση των προσφυγικών ροών που μόνο γελάκια προκάλεσαν, μιας και όλοι ξέρουμε ότι οι Τούρκοι αποφάσισαν ενόψει του χρήματος που είναι στο δρόμο, να σφραγίσουν τα σημεία επιβιβάσεως και να μπλοκάρουν τους διακινητές. Πέστε ότι είμαστε «τα καλά παιδιά της Συμμαχίας», και δεν θέλαμε να πούμε κάτι που να στενοχωρούσε το ΝΑΤΟ ή ακόμα και τους Τούρκους αλλά καθίσταται πασιφανές από το πρόγραμμα και τον τρόπο υλοποίησης της επισκέψεως τόσο της κ. Von der Leyen την Τετάρτη όσο και του ΓΓ/ΝΑΤΟ κ. Stoltenberg χθες και σήμερα, ότι η Ελλάδα γίνεται κομπάρσος και για μία ακόμα φορά η Τουρκία δείχνει ποιος δυστυχώς κάνει κουμάντο στο Αιγαίο!

Και ερωτούμε την υπερήφανη μας κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον ακόμα πιο υπερήφανο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο:

Γιατί δεν ζητήθηκε, πιο σωστά δεν απαιτήθηκε, να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του κ. Stoltenberg σε ένα από τα νησιά πχ. στην Λέσβο (…ή έστω στην… Μυτιλήνη…) για να δει αυτοπροσώπως πόσες χιλιάδες μας έχουν στείλει οι καλοί μας ανατολικοί «σύμμαχοι» και γείτονες; Να του πούμε και πόσες χιλιάδες πέρασαν με το ΝΑΤΟ να… «περιπολεί»;

Γιατί δεν ζητήθηκε από τον κ. Stoltenberg και την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας να μεταβούν στο πλοίο διοικήσεως της νατοϊκής ναυτικής δύναμης Bonn με ελικόπτερο των Ελληνικών ΕΔ που θα αναχωρούσε από το νησί που θα επισκέπτονταν;

Μήπως το πρόγραμμα το επέβαλλαν οι Τούρκοι και εμείς απλά κατατονικοί…«χάφταμε» μύγες; Ή μήπως στο πλαίσιο της αυτοφιλανδοποίησης δεν θέλαμε να τους… «κακοκαρδίσουμε»; Το να ρωτήσουμε αν υπεβλήθησαν σχέδια πτήσεως των Τουρκικών ελικοπτέρων μπροστά σε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν μάλλον… τριτεύον θέμα θα ήταν!

Έγινε συντονισμός με το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι το αρμόδιο Υπουργείο χάραξης πολιτικής σε ότι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Ή το πρόγραμμα συνσχεδιάστηκε μόνο από το ΥΕΘΑ; (άραγε θα συναντηθεί τελικά ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Stoltenberg και εάν όχι τι σημαίνει αυτό;)

Δεν πιστεύουμε ότι θα πάρουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που διατυπώσαμε αν και αυτές οι απαντήσεις δίνονται τελικά από τα ίδια τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Εντάξει… συρθήκαμε λόγω μη προβλεπτικότητας και προχειρότητας και δεχθήκαμε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και μέσω αυτού επιτρέψαμε την Άγκυρα να επικαιροποιήσει με ακόμα πιο έντονο μελάνι τις μονομερείς διεκδικήσεις της, αλλά ας σταματήσουν επιτέλους με διθυράμβους αλλά και δημοκοπικές πομφόλυγες να εξωραΐζουν την πραγματικότητα.

Τέλος, θα θέλαμε να ξαναρωτήσουμε τον κ. Καμμένο γιατί τα νατοϊκά πλοία δεν… «περιπολούν» νοτίως της Ικαρίας στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Άλλα μας είχε διαβεβαιώσει… Εμείς δεν το ξεχνάμε!