Σ. Λαβρόφ: Χρειάζεται μια πιο «δημιουργική» αντίδραση στην πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ

Σ. Λαβρόφ: Χρειάζεται μια πιο «δημιουργική» αντίδραση στην πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναζητήσει νέους τρόπους αντίδρασης στις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, αντί απλά να επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ.

«Το σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα δείχνει πως οι διπλωμάτες οφείλουν να είναι πιο δημιουργικοί από το να αντιδρούν απλώς επιβάλλοντας κυρώσεις, περισσότερες κυρώσεις και ξανά κυρώσεις σε κάθε επιδείνωση της κατάστασης», τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη. «Είναι πολύ νωρίς για να θάψουμε τις εξαμερείς συνομιλίες. Θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους που θα μας επιτρέψουν να τις ξαναρχίσουμε».

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει προτείνει επανειλημμένα την έναρξη συνομιλιών στη Βόρεια Κορέα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί την αποπυρηνικοποίησή της, κάτι που η Πιονγκγιάνγκ αρνείται.

«Έχουμε κάνει επανειλημμένα προτάσεις για μια συμφωνία στον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας», είπε ο Κέρι, τονίζοντας πως ελπίζει ότι τελικά θα μπορέσει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με εκείνο των διαπραγματεύσεων με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ