ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Γεωπολιτική: Προς τι η βιασύνη για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα;

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, 00:03
Εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας έχουμε μια διαρκή συζήτηση όσον αφορά το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας η οποία εκτός από το να εκφοβίζει την Κύπρο για τα αντίστοιχα θέματα, πλέον έχει περάσει συστηματικά και σε εκφοβισμό της Ελλάδας για το ίδιο θέμα.
Προς τι η βιασύνη για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα;

Ο λιθοβολισμός του Χρ. Ροζάκη και η σκληρή πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, 00:02
Ο Χρήστος Ροζάκης στη μακρά δημόσια πορεία του αποτέλεσε πάντοτε εύκολο στόχο, καθώς η κοινή γνώμη αντιμετώπιζε τις νομικές θέσεις και ερμηνείες του σε μείζονα θέματα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, ως προάγγελο και «λαγό» εφαρμογής μιας «ενδοτικής» πολιτικής έναντι της Τουρκίας.
Ο λιθοβολισμός του Χρ. Ροζάκη και η σκληρή πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά

Φοβού τους Γερμανούς και… μεσολάβηση φέροντες

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, 00:02
Σε δύσκολη εξίσωση μετατρέπεται η προσπάθεια της Αθήνας και της Λευκωσίας, να κινητοποιήσουν την Ε.Ε. προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έστω και προσωρινό ανάχωμα στην τουρκική επιθετικότητα, καθώς η Γερμανική Προεδρία της Ε.Ε., στέλνει ανησυχητικά μηνύματα, που μπορεί να εκτραπούν σε πολιτική ίσων αποστάσεων από Ελλάδα και Τουρκία.
Φοβού τους Γερμανούς και… μεσολάβηση φέροντες

Αντιφατικά μηνύματα από Γερμανία για τα ελληνοτουρκικά

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 00:02
Αντιφατικά μηνύματα στέλνει το Βερολίνο ενόψει των εντατικών διαβουλεύσεων στο εσωτερικό της ΕΕ για την διαμόρφωση κοινής στάσης για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και ενώ το Παρίσι δηλώνει έτοιμο να προτείνει ακόμη και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας λόγω της στάσης της στην Λιβύη.
Αντιφατικά μηνύματα από Γερμανία για τα ελληνοτουρκικά

Διπλωματία: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν στους Διεθνείς Οργανισμούς και η Αγία Σοφία

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, 00:03
Η Αγιά Σοφιά έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το όνομα UNESCO προέρχεται από τα αρχικά: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, η UNESCO έχει αποστολή να ενθαρρύνει τη διεθνή ειρήνη και τον παγκόσμιο σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών.
Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν στους Διεθνείς Οργανισμούς και η Αγία Σοφία

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΕΘΑ Ελλάδας - Κύπρου

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, 21:04
Την κοινή στάση απέναντι στις προκλήσεις ασφαλείας στην ανατολική Μεσόγειο και τη συναντίληψη των ζητημάτων που προκύπτουν από την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας, επαναβεβαίωσαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Κύπριος ομόλογος του Χαράλαμπος Πετρίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΕΘΑ Ελλάδας - Κύπρου

Ας πούμε επιτέλους πικρές αλήθειες για την Άμυνα!

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, 00:02
Μας πήρε  χρόνια για να αντιληφθούμε, πολιτική ελίτ και λαός,  ότι η Τουρκία λόγω της αναθεωρητικής και ηγεμονικής της πολιτικής, συνιστά  σοβαρότατη Απειλή  για την Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Δυστυχώς έτσι όπως διαμορφώνονται  οι συνθήκες θα λέγαμε ότι είμαστε μπροστά σε μία κατάσταση πολύ πιο δύσκολη απ' όσο φαίνεται.
Ας πούμε επιτέλους πικρές αλήθειες για την Άμυνα!

Συνεννόηση με Τύνιδα αναζητά η Αθήνα, με το βλέμμα στραμμένο στη Λιβύη

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, 00:02
Με το βλέμμα στραμμένο στο έντονο παρασκήνιο και στην διπλωματική κινητικότητα για την λιβυκή κρίση βρίσκεται η Αθήνα καθώς με τις εξελίξεις αυτές συνδέεται και το ζήτημα των δυο Τουρκολυβικών Μνημονίων, που αποτέλεσαν την βάση της τουρκικής εμπλοκής στην Λιβύη. Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σήμερα βρίσκεται στην Τύνιδα για συνομιλίες με την ηγεσία μιας χώρας η οποία παίζει ρόλο στην Λιβυκή κρίση.
Συνεννόηση με Τύνιδα αναζητά η Αθήνα, με το βλέμμα στραμμένο στη Λιβύη

Τουρκικό ΥΠΕΞ για θαλάσσιες ζώνες: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους Ελληνοκυπρίους

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, 21:56
Σε περαιτέρω όξυνση της ρητορικής της απέναντι στην Κύπρο προχωρά η Άγκυρα, καθώς σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά δεν θα κάτσει ποτέ στο ίδιο τραπέζι με την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» για να συζητήσει την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όσο δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό.
Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους Ελληνοκυπρίους

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε - Το «σπάσιμο του πάγου» θα κριθεί από την συνέχεια...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, 00:02
Προσπάθεια για την αποκατάσταση διαύλων επικοινωνίας που είχαν κοπεί τους τελευταίους μήνες επιχειρούν σε ανώτατο επίπεδο Αθήνα και Άγκυρα, αλλά όλα θα κριθούν από την συνέχεια, καθώς ακολουθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο διάστημα, με πρώτη δοκιμασία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας στις 2 Ιουλίου για την Αγία Σοφία.
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε - Το «σπάσιμο του πάγου» θα κριθεί από την συνέχεια...

Πολλαπλά μηνύματα προς την Τουρκία για Αγία Σοφία και μετανάστες από Μ. Βαρβιτσιώτη

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 16:10
Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις, αλλά και για τον σεβασμό της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, της Διαρκούς Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.
Πολλαπλά μηνύματα προς την Τουρκία για Αγία Σοφία και μετανάστες από Μ. Βαρβιτσιώτη

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε πίσω στο τουρκολιβυκό «μνημόνιο»

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 11:34
Με συνέντευξή του στο CNN Turk o εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε πως η Τουρκία «δεν θα κάνει πίσω» από τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη, καθώς υπήρχαν κύκλοι που ήθελαν να «φυλακίσουν» την Άγκυρα στην ακτή της Αττάλειας.
Δεν θα κάνουμε πίσω στο τουρκολιβυκό «μνημόνιο»

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με ομόλογο από ΗΑΕ για Λιβύη και αν. Μεσόγειο

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 10:42
Τηλεφωνική επικοινωνία τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ μπιν Ζαϊντ (Abdullah bin Zayed), είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν τα περιφερειακά ζητήματα, ενώ έμφαση δόθηκε και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με ομόλογο από ΗΑΕ για Λιβύη και αν. Μεσόγειο

Νίκος Αναστασιάδης: Μια λύση με στρατιωτικά μέσα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 08:34
«'Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ» δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου τονίζοντας ότι το μόνο όπλο που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η διπλωματία.
Μια λύση με στρατιωτικά μέσα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού

Συμμαχίες - διπλωματία - δύναμη, η απάντηση στην Τουρκία!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 00:03
Στις 18 Ιουνίου η γαλλική φρεγάτα «Le Courbet» έγινε αποδέκτης μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» σύμφωνα με την δήλωση της Γαλλίδας Υπουργού Αμύνης Φλωρένς Παρλύ. Η Υπουργός αποκάλυψε στην Γερουσία ότι η ανωτέρω φρεγάτα, η οποία εκτελούσε καθήκοντα στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «Θαλάσσιος Φύλακας», στοχοποιήθηκε από τουρκικά πολεμικά σκάφη τα οποία συνόδευαν ένα πλοίο με κατεύθυνση την Λιβύη. Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ευθέως πως η Τουρκία παραβιάζει το από τον ΟΗΕ επιβληθέν εμπάργκο όπλων.
Συμμαχίες - διπλωματία - δύναμη, η απάντηση στην Τουρκία!

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, 18:58
Σε ακόμη τρεις υπερπτήσεις προχώρησαν το απόγευμα τουρκικά μαχητικά στις Οινούσσες και την Παναγιά στα 28.000 πόδια. Και την Πέμπτη – όπως και την Τετάρτη – οι Τούρκοι έχουν πραγματοποιήσει νέο προκλητικό μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου και πτήσεων πάνω από ελληνικό έδαφος. 
Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Γαλλική «σφήνα» για νέο πλαίσιο στις ευρωτουρκικές σχέσεις

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, 00:02
Θέμα επανακαθορισμού των ευρωτουρκικών σχέσεων ανοίγει στην Ε.Ε. καθώς η όλο και πιο επιθετική, αλαζονική και ηγεμονική πολιτική του Τ. Ερντογάν αρχίζει πλέον και στρέφεται ευθέως όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και των συμφερόντων άλλων κρατών μελών.
Γαλλική «σφήνα» για νέο πλαίσιο στις ευρωτουρκικές σχέσεις

Φουρτούνες στην Μεσόγειο: Οι γρίφοι με Κάιρο και Λευκωσία

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, 00:02
Το σχέδιο για σταδιακή ή μερική οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αφήνει τη ζώνη του Καστελόριζου ανοιχτή στις ορέξεις της Τουρκίας, καθώς μια μελλοντική κυβέρνηση του Καΐρου μπορεί να είναι πιο κοντά στην Άγκυρα απ' ό,τι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας.
Οι γρίφοι με Κάιρο και Λευκωσία

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, 22:23
Σε εθιμοτυπική συνάντηση δέχθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ανάρ Χουσεΐνοφ (Anar Huseynov). Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν και εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυσή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.
Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Κοινή επίσκεψη αύριο στις Καστανιές Έβρου Ν. Δένδια- Ζ. Μπορέλ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, 19:22
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) και μαζί θα επισκεφθούν τις Καστανιές του Έβρου.
Κοινή επίσκεψη αύριο στις Καστανιές Έβρου Ν. Δένδια- Ζ. Μπορέλ