ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Ευκαιρίες και κίνδυνοι από την επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ στη Λιβύη

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 00:03
Ανακοινώθηκε προχθές από την ΕΕ η έναρξη της επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ» (IRINI), που είχε συμφωνηθεί μετά τα φτωχά αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, την 17 Φεβρουάριου του 2020, ενώ ταυτόχρονα έπαυσε η επιχείρηση SOPHIA της EUNAVFOR MED στη Μεσόγειο.
Ευκαιρίες και κίνδυνοι από την επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ στη Λιβύη

Ελληνοτουρκική «κόντρα» στο ΝΑΤΟ για τον εκβιασμό της Άγκυρας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 23:39
Σε αντιπαράθεση οδήγησε η προσπάθεια του Μ. Τσαβούσογλου να επαναλάβει κατά την διάρκεια της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ τις κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, με τον Ν. Δένδια να απαντά, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου ενορχηστρωμένη επίθεση» στα σύνορα της χώρας.
Ελληνοτουρκική «κόντρα» στο ΝΑΤΟ για τον εκβιασμό της Άγκυρας

ΥΠΕΞ: Η ιταλική σημαία θα κυματίζει στο κτίριο ως ένδειξη συμπαράστασης

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 23:14
Σε ένδειξη συμπαράστασης της Ελλάδας στον έντονα δοκιμαζόμενο από την πανδημία φίλο ιταλικό λαό, θα υψωθεί την Παρασκευή το πρωί, στις 10:15, στο πλαίσιο συμβολικής τελετής, η ιταλική σημαία στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών.
ΥΠΕΞ: Η ιταλική σημαία θα κυματίζει στο κτίριο ως ένδειξη συμπαράστασης

Ν. Δένδιας στο ΝΑΤΟ: «Ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά μας» στον Έβρο

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 21:47
Για μια άνευ λόγου ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της, με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης δέχτηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο, στη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ,.
«Ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά μας» στον Έβρο

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: ΝΑΤΟ, κρίσιμη Επιτροπή με την Ελλάδα… απούσα!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 00:03
Όλοι θυμόμαστε την τεταμένη ατμόσφαιρα στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής (Summit) του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο για να εορταστούν τα 70 χρόνια της Συμμαχίας!
ΝΑΤΟ, κρίσιμη Επιτροπή με την Ελλάδα… απούσα!

Στον ΟΗΕ η αντιπαράθεση Άγκυρας - Καΐρου για την Λιβύη

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 00:02
Παρά το γεγονός ότι η κρίση του κορονοϊού σκεπάζει τα πάντα, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι επικεντρωμένη στο εξωτερικό σε δυο μέτωπα στην Συρία και στην Λιβύη, καθώς οι τυχοδιωκτικές πολιτικές της βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.
Στον ΟΗΕ η αντιπαράθεση Άγκυρας - Καΐρου για την Λιβύη

Το EU Med Group και η νέα «Ευρωπαϊκή Ένωση του Νότου»

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 00:03
Η ιδεολογικοποίηση του ''ευρωπαϊσμού'' αποδείχθηκε οτι τελικά, ήταν ο επιθανάτιος βρόγχος μιας πλάνης η οποία χρειάστηκε μια υγειονομική κρίση για να γίνει στάχτη. Η Ε.Ε ξεκίνησε ουσιαστικά να φθίνει, πολύ πριν την κρίση της ΕΖ. Πότε ξεκίνησε η Ε.Ε να παρακμάζει; Με την άρνηση του γαλλικού και του ολλανδικού λαού στα δημοψηφίσματα για το Ευρωσύνταγμα.
Το EU Med Group και η νέα «Ευρωπαϊκή Ένωση του Νότου»

Ναυτική Επιχείρηση «IRINI» στη Λιβύη: Η παρέμβαση της ΕΕ και η συμβολή της Ελλαδας για το εμπάργκο όπλων

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη κάθε άλλο παρά έχει κοπάσει, αλλά αντιθέτως οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές με την υποστήριξη των διεθνών πατρώνων τους, ετοιμάζονται για την τελική αντιπαράθεση ή τουλάχιστον για την απόκτηση νέων εδαφών που θα ενισχύσει την θέση τους ενόψει μιας τελικής ειρηνευτικής Συμφωνίας.
Η παρέμβαση της ΕΕ και η συμβολή της Ελλαδας για το εμπάργκο όπλων

Κίνα-Ρωσία: Ιατρικές μάσκες-αναπνευστήρες ως εργαλείο Εξωτερικής Πολιτικής

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 00:02
Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα και οι δραματικές διαστάσεις που πήρε με την έκρηξη της νόσου στην Ευρώπη που θα συνεχιστεί όπως οι ειδικοί προβλέπουν στις ΗΠΑ, ανέδειξε τον προβληματισμό για την παγκοσμιοποίηση αλλά και για την δυνατότητα της Κίνας και λιγότερο της Ρωσίας, να ενισχύσουν τον ρόλο τους στην διαμόρφωση μιας Νέας Τάξης πραγμάτων στον κόσμο.
Ιατρικές μάσκες-αναπνευστήρες ως εργαλείο Εξωτερικής Πολιτικής

Γαλλική πρεσβεία: «Η υποτιθέμενη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης είναι άκυρη»

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, 21:56
«Η υποτιθέμενη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι άκυρη» τονίζει με ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, «σε συνέχεια της αναφοράς από μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, στη μεροληπτική παρουσίαση ενός χάρτη του γαλλικού Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών της Θαλάσσης (CESM) από τουρκική εφημερίδα».
Γαλλική πρεσβεία: «Η υποτιθέμενη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης είναι άκυρη»

ΕΕ, και στην «ίδια βάρκα» δεν είμαστε και η «βάρκα» κινδυνεύει!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, 00:03
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς για μία ακόμα φορά μας απογοήτευσε, πολύ εμάς πιστέψαμε σε αυτήν. Όπως σε κάθε άλλη μείζονα κρίση του παρελθόντος, έτσι και στην παρούσα κρίση της πανδημίας, η κατ? επίφαση πλέον Ένωση φάνηκε και πάλι, άνευρη, αμήχανη και κατά γενική ομολογία παντελώς απροετοίμαστη παρά το ότι τα ανησυχητικά μηνύματα έφθαναν από την Κίνα από τον Ιανουάριο.
ΕΕ, και στην «ίδια βάρκα» δεν είμαστε και η «βάρκα» κινδυνεύει!

Η ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και εμείς

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, 00:02
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας είναι μια θετική εξέλιξη καθώς η ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, υπό τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας μας ήδη από την δεκαετία του '90.
Η ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και εμείς

«Παρά πόδα» βάζει το όπλο του μεταναστευτικού η Άγκυρα

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 00:02
Ο κορονοϊός και η αποφασιστική στάση της Αθήνας, έδωσαν τέλος στην πολιορκία του Έβρου. Όμως κάθε άλλο παρά εφησυχασμός μπορεί να υπάρξει. Το «όπλο» του μεταναστευτικού ο Ερντογάν δεν το εγκαταλείπει απλώς το θέτει «παρά πόδα» μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσει.
«Παρά πόδα» βάζει το όπλο του μεταναστευτικού η Άγκυρα

Αικ. Σακελλαροπούλου: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρ. Ριβλίν

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 13:05
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο Ρ. Ριβλίν εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό για την πανδημία και κάλεσε την Κ. Σακελλαροπούλου να επισκεφθεί το Ισραήλ, πρόσκληση που η ΠτΔ απεδέχθη.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρ. Ριβλίν

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Οι διεκδικήσεις Ελλάδας και Κύπρου το πρόβλημα της Ανατ. Μεσογείου»

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 00:02
Με αναφορές στο Καστελόριζο και με ισχυρισμούς ότι το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι... μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας και των «Ελληνοκυπρίων» απάντησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην χθεσινή κατηγορηματική απόρριψη του τουρκολιβυκού Μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης από την ελληνική πλευρά.
«Οι διεκδικήσεις Ελλάδας και Κύπρου το πρόβλημα της Ανατ. Μεσογείου»

Ρωσία: Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 12:11
Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανάμεσά τους και το κλείσιμο από το Σάββατο όλων των εστιατορίων και των μη απαραίτητων καταστημάτων.
 Ρωσία: Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα

Ανδρέας Ματζάκος: Οι πρόσφυγες ως εργαλείο στα χέρια της Τουρκίας

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 00:03
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν μεταφερθεί από το επίσημο τουρκικό κράτος στις Καστανιές του Ν. Έβρου, προσπάθησαν να ρίξουν τον φράκτη και να περάσουν δια της βίας σε ελληνικό έδαφος. Ήταν η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για μαζική παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα δια μέσου των χερσαίων συνόρων.
Οι πρόσφυγες ως εργαλείο στα χέρια της Τουρκίας

«Πόλεμος» επιστολών στον ΟΗΕ: Η Αθήνα απορρίπτει το τουρκολυβικό Μνημόνιο και τις συντεταγμένες

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 00:02
Και με νέα επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές προσπάθειες να εμφανιστεί το Τουρκολυβικό Μνημόνιο ως Συμφωνία που παράγει έννομα αποτελέσματα και οδηγεί σε νόμιμες και έγκυρες οριοθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. (Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή).
Η Αθήνα απορρίπτει το τουρκολυβικό Μνημόνιο και τις συντεταγμένες

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα