Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, 17:48

-A +A

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Σμύρνη που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, 17:48
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Σμύρνη που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»
-A +A

Συνέχεια στους υψηλούς τόνους με προκλητικές αναφορές προς την Ελλάδα έδωσε σε προεκλογική ομιλία του ο τούρκος προέδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στην Σμύρνη μαζί με τον εθνικιστή εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έκανε λόγο για την πόλη «που έριξε τους γκιαούρηδες στη θάλασσα».

Ειδικότερα, ο κ. Ερντογάν μιλώντας ενόψει της τουρκικής εθνική εορτής της Ημέρας Μνήμης των Μαρτύρων (18η Μαρτίου), έπλεξε το εγκώμιο της Σμύρνης, λέγοντας ότι είναι «είναι το λίκνο όλων των πολιτισμών της Ανατολίας» και στην συνέχεια ανέφερε ότι «η Σμύρνη που ανακούφισε τον πόνο πολλών πόλεων των Βαλκανίων, η Σμύρνη που συγκεντρώνει όλο τον πλούτο της χώρας μας, που έριξε τους γκιαούρηδες στη θάλασσα», σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της γείτονος χώρας αναφέρθηκε στην Μάχη της Καλλίπολης όταν αποκρούστηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις που είχαν στόχο την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας ότι «ως απόγονοι των μαρτύρων των Δαρδανελίων δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση από την ανεξαρτησία, το μέλλον και την ελευθερία μας».

«Αντιτασσόμαστε με αποφασιστικότητα στα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν στην πλάτη της πατρίδας μας και τα ύπουλα σχέδια κατά του Έθνους μας, εργαζόμαστε ώμο με ώμο χωρίς κανένα φόβο με όλους τους πολίτες μας, γυναίκες και άνδρες, νέους και ηλικιωμένους, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο λαμπρό αύριο», είπε στην ομιλία του ο Τ. Ερντογάν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα