8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Συνεχής ανάπτυξη της Jeep® το 1ο τρίμηνο 2022 εστιασμένη στην εξηλεκτρισμένη κίνηση 

Συνεχής ανάπτυξη της Jeep® το 1ο τρίμηνο 2022 εστιασμένη στην εξηλεκτρισμένη κίνηση 

Με την τεχνολογία Plug-in Hybrid 4xe να είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των επιβατικών της μοντέλων, η Jeep το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις και στην Ελληνική αγορά. Στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους η Jeep είναι η πλέον δημοφιλής μάρκα στα τετρακίνητα Plug-in Hybrid, ενώ το Compass 4xe είναι το δεύτερο σε πωλήσεις Plug-in Hybrid της Ελληνικής αγοράς.

Με τις πωλήσεις της να αποτελούνται σε ποσοστό άνω του 20% από οχήματα με εκπομπές CO2 κάτω των 50γρμ./χλμ., το πρώτο τρίμηνο του 2022 η Jeep στην Ελλάδα πέτυχε συνολικό μερίδιο αγοράς άνω του 3,2%, το οποίο είναι επίδοση ρεκόρ όλων των εποχών για τη μάρκα, αλλά και το καλύτερο ποσοστό, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (εκτός Ιταλίας).

Με συνολικές ταξινομήσεις 724 αυτοκινήτων και μερίδιο αγοράς άνω του 3,2%, η Jeep στην Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της μάρκας στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση πωλήσεων. Η εξαιρετική πορεία του Renegade τόσο στις λιανικές, όσο και τις εταιρικές πωλήσεις, το έχουν αναδείξει στην πρώτη 5αδα της κατηγορίας του. Αντίστοιχα το Compass, χάρη στην έκδοση 4xe έχει αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο τετρακίνητο Plug-in Hybrid της εγχώριας αγοράς, με το μοντέλο να κατέχει τη δεύτερη θέση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των Plug-in Hybrid. Παράλληλα, συνολικά στο 1ο τρίμηνο του έτους, το Compass βρίσκεται στην 3η θέση των premium C-SUV, χάρη στη πλούσια γκάμα, σε επίπεδο κινητήρων (βενζίνη, diesel, υβριδικό και Plug-in Hybrid) και εξοπλισμού.


To Jeep Renegade αναρριχήθηκε στην 5η θέση της κατηγορίας του, το Jeep Compass βρίσκεται στην 3η θέση των premium C-SUV, ενώ με την άφιξη των νέων εκδόσεων e-Hybrid των δύο μοντέλων, η μάρκα ενισχύει περαιτέρω τις επιλογές εξηλεκτρισμένης κίνησης προσφέροντας ακόμα ένα σύστημα με καινοτόμες λειτουργίες.

Ειδικότερα στην περίπτωση των Renegade 4xe και Compass 4xe, η απαλλαγή φόρου που προσφέρουν στους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων τα Plug-in Hybrid -με λιανική τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων κάτω των 50γρμ./χλμ.- συνδυάζεται με το πλέον προηγμένο σύστημα 4x4 που έχει δημιουργήσει η Jeep. Αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα διατηρεί ακόμα και η πλέον πλούσια εξοπλισμένη έκδοση του Compass 4xe, η S 240hp, η οποία αποδίδει στο μέγιστο βαθμό τον ξεχωριστό χαρακτήρα του μοντέλου, διαθέτοντας στο βασικό εξοπλισμό της το σύνολο των διαθέσιμων επιλογών τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας του μοντέλου.

Στην υψηλή επίδοση της μάρκας στα Plug-in Hybrid συμβάλει και το εντυπωσιακό Wrangler 4xe, η ισχυρότερη έκδοση του θρυλικού μοντέλου που παρουσιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με το εξίσου ξεχωριστό Gladiator, το οποίο με 55 ταξινομήσεις στους τρεις πρώτους μήνες του έτους βρίσκεται στην κορυφή των premium pick-up με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 9% για το σύνολο της κατηγορίας, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν με τις πωλήσεις τους το 1ο τρίμηνο την επίδοση τους για το σύνολο της προηγούμενης χρονιάς.

Η ανάπτυξη της Jeep στην εγχώρια συνεχίζεται με τα νέα e-Hybrid Renegade και Compass, η άφιξη των οποίων προσδιορίζεται στα τέλη Απριλίου, αλλά και το νέο Grand Cherokee 4xe που θα παρουσιαστεί το προσεχές καλοκαίρι. Αντίστοιχα, στις αρχές του 2023 διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά θα είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep στην ιστορία της μάρκας.

Την ανοδική πορεία των επιβατικών μοντέλων ακολουθεί και το Jeep Gladiator, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο premium pick-up της Ελληνικής αγοράς με μερίδιο 9% στο σύνολο της κατηγορίας.