8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Έρχεται η φόρτιση χωρίς καλώδια

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, 07:00
Η διαχείριση των καλωδίων φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να μην είναι μια τραγικά δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, απαιτεί όμως μία στοιχειώδη προσπάθεια από τον οδηγό. Για αυτό το λόγο αρκετές εταιρίες προσπαθούν να εξελίξουν συστήματα ασύρματης φόρτισης που θα κάνουν σαφώς πιο εύκολη την καθημερινότητα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Έρχεται η φόρτιση χωρίς καλώδια

Η Renault στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Mountain Bike 2022

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, 16:20
H Renault, η πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία με πορεία 123 χρόνων, ξεχωρίζει για την προσήλωση στην καινοτομία, αλλά και για την ενεργό της συμμετοχή στα κοινά, ενώ παράλληλα η ιστορία της είναι συνυφασμένη με τους αγώνες
Η Renault στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Mountain Bike 2022

Συνεργασία Hyundai Motor και Common Goal για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, 13:56
Η Hyundai Motor παραχωρεί το 1% της χορηγίας της στο FIFA World Cup 2022TM στο κίνημα Common Goal για την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής μέσω του ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο αυτό η Hyundai θα παρέχει φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα στο Common Goal υποστηρίζοντας τη βιώσιμη κινητικότητα.
Συνεργασία Hyundai Motor και Common Goal για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Όταν τα φορτηγά έγιναν τρόλεϊ…

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, 09:03
Καθώς η απεξάρτηση των μεταφορών από τα ορυκτά καύσιμα τίθεται επί τάπητος, η ιδέα της φόρτισης των φορτηγών εν κινήσει εξετάζεται πολύ σοβαρά. Στο πλαίσιο αυτό στη Γερμανία, όπου οι οδικές μεταφορές φορτίων είναι υπεύθυνες για το ένα τρίτο των εκπομπών CO2, μελετάται το σενάριο δημιουργίας αυτοκινητοδρόμων που θα διαθέτουν σύστημα τροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα τρόλεϊ.
Όταν τα φορτηγά έγιναν τρόλεϊ…

Και ταχυφορτιστές 350kW φέρνει η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, 07:16
Καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς αντίστοιχα οφείλει να αναπτύσσεται και ένα δίκτυο δημοσίων σταθμών φόρτισης, το οποίο θα επιτρέψει την απροβλημάτιστη κυκλοφορία τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο γνωστός ευρωπαϊκός πάροχος IONITY επενδύει ακόμα 700 εκατ. ευρώ προκειμένου να αυξήσει τους ταχυφορτιστές DC που διαθέτει στους 7.000 (από τους σημερινούς 1.500) – προτίθεται μάλιστα να εγκαταστήσει και συσκευές υπερ-ταχείας φόρτισης, ισχύος 350 kW.
Και ταχυφορτιστές 350kW φέρνει η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Χρηματοδοτικό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης από τη Nissan

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, 07:49
Η Nissan εγκαινιάζει ένα βιώσιμο χρηματοδοτικό πλαίσιο (Nissan Sustainable Finance Framework) για να προωθήσει τη χρηματοδότηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων επόμενης γενιάς - και μαζί τους την ανάπτυξη μπαταριών, περιβαλλοντικών τεχνολογιών και νέων υπηρεσιών κινητικότητας.
Χρηματοδοτικό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης από τη Nissan

Toyota Yaris Hybrid: Ισοπεδώνοντας την κατανάλωση

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, 07:00
Μπορεί στην ηλεκτροκίνηση να ανήκει το μέλλον, φαίνεται όμως ότι στην «παραδοσιακή» υβριδική τεχνολογία ανήκει το παρόν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ένα τέτοιο, σχετικά προσιτό υβριδικό μοντέλο, να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, συνδυασμένη μάλιστα με την ευκολία οδήγησης, την ευελιξία, αλλά και την χρηστικότητα. Υπό αυτό το πρίσμα, το Toyota Yaris Hybrid δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως το ιδανικό σουπερμίνι.
Toyota Yaris Hybrid: Ισοπεδώνοντας την κατανάλωση

Νέο Renault Austral: Ο ήχος της ποιότητας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, 14:12
Η ποιότητα κατασκευής του νέου Renault Austral, αφορά πολλά περισσότερα από την απλή επιλογή των υλικών και την κορυφαία τεχνολογία που εξοπλίζει το νέο μοντέλο. Κάθε λεπτομέρεια μελετήθηκε εξονυχιστικά ώστε να αναβαθμίσει το όλο project. Σε αυτό το Renault story, ο Olivier, ειδικός στον τομέα της απτής ποιότητας, εξηγεί τη δουλειά που έγινε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εσωτερικού, το συρόμενο υποβραχιόνιο, καθώς και τους λόγους που κάνουν την συρόμενη λειτουργία του τόσο εκλεπτυσμένη. 
Νέο Renault Austral: Ο ήχος της ποιότητας

Ένα ηλεκτρικό supercar από μια mainstream εταιρία: Kia EV6 GT

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, 07:11
Η Kia παρουσιάζει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της: πρόκειται για την σπορ εκδοχή του ηλεκτρικού της crossover νέας γενιάς, EV6 GT, που διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης - με δύο κινητήρες συνολικής ισχύος 585 PS και τετρακίνηση - ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,5?? ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα. Όλα αυτά με τις ανέσεις, την ευρυχωρία και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζουν και το αθώο EV6, που διατίθεται από τις αρχές του χρόνου στην αγορά.
Ένα ηλεκτρικό supercar από μια mainstream εταιρία: Kia EV6 GT

FIAT 500 με μέγιστο όφελος: Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, 08:35
Με την ενεργοποίηση του προγράμματος κινήτρων «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500 γίνεται ακόμα πιο προσιτό, με όλες τις εκδόσεις του να αξιοποιούν στο μέγιστο τα οφέλη που προκύπτουν από το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης. Μέσω του προγράμματος, η γκάμα του ηλεκτρικού 500 ξεκινά από τις 25.550 ευρώ, ενώ το μοντέλο επωφελείται και από επιπλέον εκπτώσεις που προκύπτουν από τα χαρακτηριστικά του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».
FIAT 500 με μέγιστο όφελος: Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενάντια στη μόλυνση από πλαστικά

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, 07:11
Έχοντας συνηθίσει να επικεντρωνόμαστε στις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ξεχνάμε συνήθως να αναφερθούμε στην επιβάρυνση που προκαλεί στο περιβάλλον η παραγωγή τους. Αλλά και όταν το κάνουμε πάλι μας διαφεύγει ο μέγας κίνδυνος των πάσης φύσεων πλαστικών πού καταλήγουν στη φύση. Η φημισμένη Bentley έχει τη δική της προσέγγιση για την αντιμετώπιση αυτό το προβλήματος.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ενάντια στη μόλυνση από πλαστικά

Νέα Mercedes-Benz GLC: σπορτίφ πολυτέλεια με πράσινες αποχρώσεις

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, 08:35
Mε φρέσκο design, ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις και πιο άνετο εσωτερικό, αναβαθμισμένο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας αλλά και πλήρως «εξηλεκτρισμένη» επανέρχεται στο προσκήνιο η Mercedes GLC - το πλέον σπορτίφ, σύμφωνα με τους ίδιους τους Γερμανούς, μοντέλο της SUV γκάμας της εταιρείας, η οποία δεν παύει να επιμένει στην αξιοποίηση των χρήσιμων οικολογικών δεικτών των κινητήρων diesel.
Νέα Mercedes-Benz GLC: σπορτίφ πολυτέλεια με πράσινες αποχρώσεις

Volkswagen 1.5 TSI evo2: Υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, 09:43
Η Volkswagen αναβάθμισε τον δημοφιλή κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI και παρουσιάζει τώρα τη νέα του γενιά, τον TSI evo2, με τον οποίο εφοδιάζει ήδη τα πρώτα μοντέλα της στην Ευρώπη. Ο νέος κινητήρας έχει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Ο συμπαγής και πολύ μοντέρνος σε τεχνολογία τετρακύλινδρος κινητήρας θα είναι αρχικά διαθέσιμος με ισχύ 110 kW (150 PS), ενώ οι άλλες εκδοχές του 1.5 TSI evo2 θα ακολουθήσουν αργότερα. Το T-Roc και T-Roc Cabriolet θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα παραδοθούν με το νέο κινητήρα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Volkswagen 1.5 TSI evo2: Υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Όταν η Hyundai «πέταξε» με τη Rolls-Royce

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, 07:11
Η αερο-κινητικότητα για την οποία μιλήσαμε πρόσφατα, φαίνεται τελικά ότι θα αποτελέσει στοιχείο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας πολύ πιο γρήγορα από ότι πιστεύαμε μέχρι τώρα. Η πρόσφατη ανακοίνωση για τη μεγάλη σύμπραξη της φημισμένης Rolls-Royce με τον όμιλο Hyundai δείχνει ότι τα «αεροταξί» τρέχουν πια με μεγάλη ταχύτητα, αφού το 2025 θα δούμε να πετάει το πρώτο ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος που θα προκύψει από τη συνεργασία αυτή.
Όταν η Hyundai «πέταξε» με τη Rolls-Royce

Νέο Megane E-TECH Electric: εμβαθύνοντας στην καρδιά της καινοτομίας

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, 16:12
Εδώ και σχεδόν 125 χρόνια, η Renault αναζητά συνεχώς να εισάγει καινοτόμες ιδέες. Οι εφευρέσεις της έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Κιβώτιο ταχυτήτων απευθείας μετάδοσης κίνησης (1899), αντικατάσταση χειροκίνητης μανιβέλας εκκίνησης στρόφαλου με ηλεκτρική μίζα (1909), μηχανικό σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγιέρα (1950), προσθήκη «5ης πόρτας» (1961), κεντρικό κλείδωμα (1983), κλειδί-κάρτα hands-free (2000). Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι σχεδιασμένα από τη Renault.
Νέο Megane E-TECH Electric: εμβαθύνοντας στην καρδιά της καινοτομίας

Ετοιμοπαράδοτο - και με όφελος έως 2.000 ευρώ - το Opel Crossland

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, 09:32
Η Opel ανακοινώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα “κομμάτια”, σε συγκεκριμένες εκδόσεις, και από το δικό της μικρομεσαίο SUV - το Opel Crossland. Kαι σαν να μην έφτανε αυτό, θέτοντας σε ισχύ ένα νέο πρόγραμμα, το Family Therapy, το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρεται με όφελος έως 2.000 ευρώ.
Ετοιμοπαράδοτο - και με όφελος έως 2.000 ευρώ - το Opel Crossland

Αυτές είναι οι προεδρικές λιμουζίνες της Peugeot

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, 07:00
Ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν μπορεί να μετακινείται με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο – και για λόγους ασφαλείας, και για λόγους πρεστίζ. Πολύ περισσότερο αν μιλάμε για μία χώρα σαν τη Γαλλία, που διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο και στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές γίγνεσθαι. Από την άποψη αυτή, η Peugeot έχει σίγουρα αρκετούς λόγους να προβάλει την ιστορία της ως προμηθευτής προεδρικών οχημάτων! Η αναφορά στις προεδρικές λιμουζίνες της Peugeot ισοδυναμεί με μια μικρή περιήγηση στην ιστορία της 5ης Δημοκρατίας...
Αυτές είναι οι προεδρικές λιμουζίνες της Peugeot

Πάνω από 16% οι πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, 21:50
Οι πωλήσεις της Kia Europe αυξήθηκαν 16,8% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ η αγορά συνεχίζει την πτωτική της πορεία (-13,7%). Τα στοιχεία της ACEA επιβεβαιώνουν το μερίδιο αγοράς της Kia στο 5,2% με πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων της Kia το 2022 να αποτελείται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
Πάνω από 16% οι πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη

Με υβριδική τεχνολογία e-POWER δεύτερης γενιάς το νέο Nissan X-Trail

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, 07:00
Είκοσι δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης του γενιάς, το εντελώς νέο X-Trail, δείχνοντας το δρόμο προς το μέλλον, λανσάρεται με το υβριδικό σύστημα e-POWER, που συνδυάζεται με την τεχνολογία μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς e-4ORCE. Το εμβληματικό, πλέον, μοντέλο της Nissan στοχεύει σε κορυφαίες πωλήσεις και για το σκοπό αυτό, η νέα, τέταρτη γενιά του είναι εξοπλισμένη με ένα πλήθος από τεχνολογίες αιχμής, ενώ παράλληλα προσφέρει ισχυρές επιδόσεις και πλούσιο εξοπλισμό.
Με υβριδική τεχνολογία e-POWER δεύτερης γενιάς το νέο Nissan X-Trail