BMW Group: Νέες λύσεις μικροκινητικότητας

BMW Group: Νέες λύσεις μικροκινητικότητας

Το BMW Group προσφέρει φρέσκια ώθηση με δύο καινοτόμα micromobility concepts για αστική κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Ο έξυπνος σχεδιασμός τους βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και είναι ιδανικά για συνθήκες πόλης. Τα πρωτότυπα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με τις εταιρείες CUBE και SoFlow.

Επίσημη ανακοίνωση για τις άδειες που χορήγησε το BMW Group στους δύο εταίρους έγινε πριν από μερικές ημέρες στην έκθεση IAA Mobility 2021.

Το CUBE Concept Dynamic Cargo inspired by BMW είναι ένα συμπαγές, τρίτροχο, cargo bike concept που συνδυάζει υψηλή μεταβλητότητα με ευελιξία χρήσης για αυξημένη χρηστικότητα όλο το χρόνο. Επίσης διαθέτει μεταβλητή πλατφόρμα φόρτωσης με καινοτόμα εξαρτήματα για τη μεταφορά φορτίων και/ή παιδιών και για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW, διαθέτει εργονομική σχεδίαση κατάλληλη για καθημερινή χρήση, υψηλή οδηγική ευστάθεια και εξαιρετικά συμπαγή αναδίπλωση. Αποτελεί μία νέα πρόταση ανάμικτης κινητικότητας. Το καινοτόμο πρόγραμμα

‘public transport mode’ διευκολύνει την ενσωμάτωσή του σε ταξίδια με δημόσια μέσα μεταφοράς για πιο μακρινές διαδρομές. Ιδανικό για park & ride. Η συμπαγής αναδίπλωσή του επιτρέπει την μεταφορά στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Ως πάροχος οχημάτων πολυτελείας για ατομική κινητικότητα, το BMW Group βοηθά ενεργά στη δημιουργία της βιώσιμης πόλης του μέλλοντος. Για το σκοπό αυτό επεκτείνεται και σε άλλους τομείς πέραν της βασικής αυτοκινητιστικής του δραστηριότητας. Το BMW Group έχει ήδη παρουσιάσει στο κοινό διάφορες καινοτόμες λύσεις μικροκινητικότητας στο παρελθόν.

Ποδηλατική απόλαυση, ευελιξία και ασφάλεια

 

Το CUBE Concept Dynamic Cargo inspired by BMW είναι το πρώτο δυναμικό ‘pick-up’ ποδήλατο μεταφορών. Το βασικό εξάρτημα του τρίτροχου οχήματος είναι το εμπρός κύριο πλαίσιο που συνδέεται με το πίσω τμήμα μέσω ενός περιστρεφόμενου άξονα και γέρνει στις στροφές. Παραμένει σταθερό σε όλες τις στροφές χωρίς να γέρνει προς το δρόμο.

Αυτό συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – που ενεργοποιείται μόλις ο αναβάτης αρχίσει να κάνει πεντάλ και κινεί τους δύο πίσω τροχούς – κάνοντας το ποδήλατο μεταφορών ευκολοδήγητο όπως ένα συνηθισμένο ποδήλατο.

Πέρα από την πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα που πετυχαίνουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες συγκριτικά με τα δίτροχα ποδήλατα, οι πίσω τροχοί με τον άκαμπτο, μη περιστρεφόμενο άξονά τους, συγκροτούν τη βάση για μία ευέλικτη πλατφόρμα μεταφορών τύπου pick-up. Σε αυτή μπορούν να τοποθετηθούν ποικίλα καινοτόμα εξαρτήματα για τη μεταφορά αποσκευών και/ή παιδιών.

Η αρθρωτή σχεδιαστική φιλοσοφία προετοιμάζει το δρόμο για περισσότερα είδη χρήσης. Η μη περιστρεφόμενη σχεδίαση της πλατφόρμας μεταφοράς έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ο αναβάτης σπάνια αντιλαμβάνεται το πρόσθετο βάρος που μεταφέρει, επιτρέποντας ασφαλή, σταθερή μεταφορά όλων των φορτίων.

Ευέλικτο e-scooter για πολυτροπική κινητικότητα 

 

Με το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW, το BMW Group παρουσιάζει ένα e-scooter που αναδιπλώνεται εύκολα για να μεταφέρεται σε δημόσιο μέσο μεταφοράς και/ή στο αυτοκίνητο χωρίς τον οποιονδήποτε συμβιβασμό στην οδηγική σταθερότητα.

Σε ‘public transport mode’, τα πλαϊνά του πατώματος αναδιπλώνονται και ο πίσω τροχός αναδιπλώνεται στο κενό που δημιουργείται. Αυτός ο μηχανισμός μειώνει σημαντικά το μεταξόνιο του e-scooter για να μπορεί να μεταφέρεται ακόμα και σε κυλιόμενες σκάλες χωρίς δυσκολία. Πρόκειται για μία σημαντική απαίτηση εάν το ταξίδι περιλαμβάνει υπόγειες διαδρομές.

Σε αυτή τη διάταξη μπορεί να κυλά και στους δύο τροχούς, όπως μία βαλίτσα με ροδάκια. Επίσης, το ενσωματωμένο μοτέρ στην πλήμνη του εμπρός τροχού παρέχει υποβοήθηση στο SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW σε μια ανηφορική ράμπα. Η συμπαγής αναδίπλωση του e-scooter επιτρέπει τη μεταφορά του σε όλα τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας δωρεάν.

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW αναδιπλώνεται σε μέγεθος που χωρά εύκολα σε ένα μικρό πορτμπαγκάζ, ενώ μεγαλύτεροι χώροι αποσκευών φιλοξενούν αρκετά από αυτά για τις οικογενειακές εξορμήσεις. Αναφορικά με τη γκάμα του BMW Group, αυτό σημαίνει ότι το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW χωράει σε διαμήκη διάταξη στους χώρους αποσκευών μοντέλων από τη Σειρά 3 και πάνω, χωρίς αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, ενώ στα μοντέλα MINI αντίστοιχα μπορεί να μεταφέρεται εγκάρσια.

Με τα μοναδικά προϊοντικά χαρακτηριστικά του, το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW είναι ένας ευέλικτος σύντροφος στην πόλη και επιτρέπει την ολοκλήρωση οποιουδήποτε ταξιδιού γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Η πολυμορφική προσωπικότητά του το καθιστά ιδανικό για ‘πολυτροπικές μεταφορές’.