Το σπασμένο δάχτυλο του Σταλόνε από τον... Πελέ και ο Hall Of Famer Ρόκι Μπαλμπόα!

Το σπασμένο δάχτυλο του Σταλόνε από τον... Πελέ και ο Hall Of Famer Ρόκι Μπαλμπόα!

Η υποσημείωση «η ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα» προφανώς και προσφέρει κύρος, περιέργεια και ανυπομονησία (ή... spoiler) για την παρακολούθησή της. Για τον διάσημο ηθοποιό Σιλβέστερ Σταλόνε - ή Σταλόουν, όπως τον προφέρουν οι Αμερικανοί-, δυο από τις πιο φημισμένες στιγμές του στη μεγάλη οθόνη ήταν η φαντασία που έγινε πραγματικότητα. Τη μία από αυτές τη θυμήθηκε προ ημερών, με αναφορά στον θρυλικό Πελέ.

Σε συνέντευξη για την προώθηση του νέου φιλμ του με τίτλο «Grudge Match», ο 74χρονος σταρ του Χόλιγουντ αποκάλυψε ότι στα γυρίσματα της ταινίας «Η Μεγάλη Απόδραση των 11», το 1981, ο Πελέ τού έσπασε ένα δάχτυλο του χεριού του με ένα σουτ. Ο Σταλόνε υποδύθηκε τον τερματοφύλακα μίας ομάδας Αμερικανών και Αγγλων φυλακισμένων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία επίλεκτη 11άδα των Ναζί.

Στο καστ συμμετείχε ο Βραζιλιάνος θρύλος, αλλά και ο Αργεντινός Οσβάλντο Αρντίλες. Ομως ο Σταλόνε θυμήθηκε πως «ακόμη έχω ένα σπασμένο δάχτυλο από ένα πέναλτι του Πελε. Φορούσε ένα ζευγάρι με μπότες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχαν μύτη μπροστά και η μπάλα έφυγε από το πόδι του σαν οβίδα!». Ο Αμερικανός ηθοποιός πρόσθεσε πως ο Βραζιλιάνος «με προειδοποίησε για το πού θα έστελνε το σουτ και το έκανε. Τον σεβόμουν και δεν του είπα τίποτα. Ενα άλλο πέναλτι του έσπασε ένα παράθυρο στον στρατώνα όπου γυριζόταν η σκηνή».

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είχε προλάβει νωρίτερα να νιώσει στο πετσί του έναν ρόλο αθλητικού ειδώλου, με τη σειρά ταινιών «Rocky» που άρχισαν να προβάλλονται από το 1976. Ο Αμερικανός υποδυόταν τον πυγμάχο Ρόκι Μπαλμπόα, ο οποίος από τα υπόγεια γυμναστήρια στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., από ένα απόλυτο αουτσάιντερ, έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι ακόμη τέτοια η επιρροή του χαρακτήρα του στον κόσμο του μποξ, που ο Μπαλμπόα, αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, έγινε το 2011 μέλος του Hall Of Fame της πυγμαχίας! Ενώ στη Φιλαδέλφεια έχει στηθεί και ένα άγαλμά του.

Ο «Ρόκι» μπήκε στο πάνθεον και το «μουσείο» του αθλήματος την ίδια χρονιά με τον σπουδαίο αλλά και αμφιλεγόμενο μποξέρ Μάικ Τάισον. Ο χαρακτήρας που εμπνεύστηκε, έγραψε και αποτύπωσε στο «πανί» ο «Σλάι» Σταλόνε έγινε μέλος του Hall Of Fame ως αναγνώριση της προσφοράς του στο μποξ. Ο Σταλόνε, σε κάθε ρόλο του, ζούσε και μία άλλη ζωή. Οσο ο ίδιος μεγαλώνει, όμως, ο Ρόκι Μπαλμπόα δεν θα μένει απλώς ως «αθάνατος» στις κινηματογραφικές λίστες, αλλά και, απρόσμενα, στην «ιεραρχία» της παγκόσμιας πυγμαχίας.