7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Θάνατος Μαραντόνα: από την ανθρωποκτονία στη συγγνώμη

Θάνατος Μαραντόνα: από την ανθρωποκτονία στη συγγνώμη
AP PHOTO

Λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο προσωπικός γιατρός του θρυλικού Αργεντινού ποδοσφαιριστή, Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίας και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν από τις αρχές να δώσουν κατάθεση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση από οχτώ ως 25 χρόνια. Το αποκάλυψε η εφημερίδα της Αργεντινής, LA NACION. Μάλιστα, ζητήθηκε να τους απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα, ενώ έγιναν σκέψεις και για την σύλληψή και κράτησή τους.

Ο Λούκε, η Κοσάτσοφ, ο Ντίας, η νοσοκόμα, Νταϊάνα Χισέλα Μαδρίδ, ο νοσοκόμος, Ρικάρδο Αλμιρόν, η συντονίστρια των γιατρών, Νάνσι Φορλίνι και ο συντονιστής των νοσοκόμων, Μαριάνο Περόνι, που παρακολουθούσαν τον Μαραντόνα στην κατοικία του στην περιοχή Τίγρες του Μπουένος Αϊρες ως και την 25η Νοεμβρίου που άφησε την τελευταία του πνοή, θα καταθέσουν στο τέλος του μήνα. Την έρευνα διεξάγει ο Εισαγγελέας, Τζον Μπρόγιαδ και η αυτή η εξέλιξη ακολουθεί την αναφορά που συνέταξε ειδική ομάδα 20 εμπειρογνωμόνων στις αρχές του μήνα, όπου συμπεραίνει πως ο θάνατος του Μαραντόνα ίσως και να είχε αποφευχθεί αν βρισκόταν σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κλινική και όχι στο σπίτι του.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά μετά το συμβάν, μίλησε ο Λεοπόλδο Λούκε. Προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα τα τελευταία χρόνια και εκείνος που τον εγχείρησε μερικές εβδομάδες πριν το θάνατό του όταν εντοπίστηκε αιμάτωμα στον εγκέφαλο του «Θεού», ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Μαραντόνα για τα προσβλητικά ηχητικά ντοκουμέντα που διέρρευσαν, αφότου οι αρχές του κατάσχεσαν το κινητό. Σ' ένα απ' αυτά ακούγεται να λέει: «ο χοντρός θα τα τινάξει». Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telefe, δήλωσε: «εγώ δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, αλλά δεν θέλω να πέσει πάνω μου και το βάρος των ευθυνών ολόκληρης της ομάδας», αποκάλυψε πως «τον πήγα σε νοσοκομείο δύο φορές για εξετάσεις παρά την πανδημία και εν ζωή δεν είχε κανένα σύμπτωμα» και πρόσθεσε: «δεν φοβάμαι πως θα καταλήξω στη φυλακή». Στα λεγόμενά του απάντησε η μεγάλη κόρη του Μαραντόνα, Ντάλμα, λέγοντας: «σκουλήκι Λούκε, θα σε αναλάβει η δικαιοσύνη».