Συμφωνία ΔΟΕ.-Pfizer για τον εμβολιασμό των αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Συμφωνία ΔΟΕ.-Pfizer για τον εμβολιασμό των αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα τροφοδοτηθεί και με εμβόλια Pfizer-BioNTech προκειμένου να εμβολιάσει τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς (23/7-8/8) και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (24/8-5/9) του Τόκιο. Είχε προηγηθεί η συμφωνία της με την Κίνα για να παραλάβει δόσεις των εμβολίων Sinovac και Sinopharm ώστε να «θωρακίσει» τους συμμετέχοντες τόσο στο ραντεβού της Ιαπωνίας, αλλά και στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνο το 2022.

«Αυτή η δωρεά είναι ακόμη ένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη μας. Ετσι, θα έχουμε μεγαλύτερη ικανότητα να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βοηθήσουμε από τη μεριά μας για να διεξαχθούν με ασφάλεια και υγεία οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο τόσο για τους συμμετέχοντας, αλλά και για τους οικοδεσπότες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και συνέχισε: «προσκαλούμε τους αθλητές και όλα τα μέλη των αποστολών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες να δώσουν το παράδειγμα και να εμβολιαστούν όταν και όποτε είναι διαθέσιμο σ' αυτούς. Μ' αυτή την πράξη μπορούν να στείλουν το ισχυρό μήνυμα πως με τον εμβολιασμό δεν προστατεύει κανείς τη δική του υγεία, αλλά παράλληλα δείχνει την αλληλεγγύη του προς τους υπόλοιπους».

Ως τώρα, πάντως, σε πολλές χώρες έχει αρχίσει πρόγραμμα εμβολιασμού των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ιταλική και η Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν από τις πρώτες που το αποφάσισαν αρκεί να μην επηρέαζε τη διαδικασία εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.