7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Στο Πόρτο ο τελικός του Champions League

Στο Πόρτο ο τελικός του Champions League
AP PHOTO

Στο «Ντραγκάο», όπου η έδρα της πορτογαλικής Πόρτο, θα γίνει εκτός απροόπτου ο τελικός του φετινού Champions League τη νύχτα της 29ης Μαΐου, μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι. Η επιλογή του γηπέδου έγινε μετά την οριστική απόφαση να μεταφερθεί το παιχνίδι από την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απόφασης της Βρετανίας να τοποθετήσει την Τουρκία στην «κόκκινη λίστα» από πλευρά επικινδυνότητας εξ αιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, κάτι που θα απέτρεπε τους οπαδούς των δύο αγγλικών ομάδων να ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 55 χιλιάδες θεατές και η συζήτηση που γίνεται μεταξύ της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της πορτογαλικής κυβέρνησης καταλήγουν στην απόφαση να επιτραπεί η είσοδος σε 20 χιλιάδες κόσμου. Σε μια τέτοια περίπτωση η κάθε ομάδα θα πάρει από 6 χιλιάδες εισιτήρια. Διαιτητής θα είναι ο Ισπανός Ματέου Λαόθ.

Αρχική πρόθεση, μετά τη μεταφορά της έδρας, ήταν να γίνει ο αγώνας στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Ομως, παρουσιάστηκαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με την καραντίνα, στην οποία θα έπρεπε να μπουν περίπου 2.000 άτομα, που ανήκουν στις κατηγορίες των υπαλλήλων της διοργάνωσης, των χορηγών, των επισήμων, αλλά και των δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί.