Στο CBS τα δικαιώματα της Serie A για την Αμερική, αντί 192 εκατομμυρίων

Στο CBS τα δικαιώματα της Serie A για την Αμερική, αντί 192 εκατομμυρίων

Εν αναμονή του... (σχεδόν) δισεκατομμυρίου ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A, το ιταλικό πρωτάθλημα καλωσόρισε αρχικά τα ευπρόσδεκτα δολάρια από Αμερική μεριά. Τη στιγμή που οι 20 ομάδες δεν έχουν καταφέρει να επικυρώσουν ακόμη την εγχώρια συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της λίγκας, Λουίτζι Ντε Σιέρβο, επιβεβαίωσε την αλλαγή – αλλά και τα περισσότερα κέρδη – για το συμβόλαιο στην αγορά των Η.Π.Α.

Οι οικονομικοί όροι της νέας συμφωνίας με το δίκτυο CBS Sports, για μεταδόσεις του Καμπιονάτο και του Κυπέλλου Ιταλίας, δεν έγιναν γνωστές. Ωστόσο, τόσο το Associated Press όσο και η ιστοσελίδα World Soccer Talk αποκάλυψαν πως η Serie A θα λάβει 64 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τριετή παραχώρηση από τη σεζόν 2021 – 2022. Το συνολικό ποσό των 192 εκατ. δολαρίων αποτελεί και αύξηση ύψους 30% από την τρέχουσα συνεργασία με το ESPN.

Τα δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα (που συνεργάζονται και στην πρόσφατη ιστορική συμφωνία και σύμπραξη των 110 δισ. για το NFL) «κοντραρίστηκαν» σε δύο γύρους «κρυφών» προσφορών. «Η συμφωνία δεν είναι απλώς μία “άφιξη”, αλλά κυρίως το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού επενδύσεων στην αμερικανική αγορά», σχολίασε ο κ. Ντε Σέρβιο, ο οποίος αποκάλεσε το αποτέλεσμα «επιβράβευση δουλειάς 18 μηνών, που επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα της ιταλικής λίγκας στη Βόρεια Αμερική». Η αύξηση του ενδιαφέροντος έχει να κάνει και με την παρουσία του Αμερικανού Ουέστον ΜακΚένι στη Γιουβέντους.

Το δίκτυο CBS διευρύνει το ποδοσφαιρικό χαρτοφυλάκιό του. Εκτός του Καμπιονάτο και του Coppa Italia, έχει ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του βραζιλιάνικου και του αργεντίνικου πρωταθλήματος, αλλά και της επαγγελματικής λίγκας των γυναικών (NWSL) και των εθνικών ομάδων της ομοσπονδίας της CONCACAF. Πολλά προγράμματά του μεταδίδονται και μέσω της πλατφόρμας streaming Paramount +, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα μοιραστεί η Serie A.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της λίγκας την Τρίτη (23/3), δεν επετεύχθη συμφωνία των 20 συλλόγων για την επικύρωση της αποδοχής της πρότασης της πλατφόρμας DAZN, αντί 850 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως! Οι παράγοντες των ομάδων περίμεναν μία προσφορά άνω του ενός δισεκατομμυρίου. Το συνδρομητικό Sky Italia έχει καταθέσει πρόταση 750 εκατ. για τη μετάδοση του 70% των αγώνων. Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 26/3.