Στη μπασκετική Αφρική και την ποδοσφαιρική Αγγλία... θα πουν και ένα τραγούδι

Στη μπασκετική Αφρική και την ποδοσφαιρική Αγγλία... θα πουν και ένα τραγούδι

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν κοιτούν απλώς με θαυμασμό τους διάσημους μουσικούς, αλλά θα ήθελαν και να τους μοιάσουν. Ωστόσο, πολλοί από τους σταρ του πενταγράμμου έχουν τα δικά τους όνειρα για να ζήσουν μία «άλλη ζωή». Πολλοί τραγουδιστές έχουν εκφράσει το παιδικό όνειρό τους να γίνουν επαγγελματίες αθλητές. Ειδικά στις Η.Π.Α., με τη διαρκή σύνδεση κυρίως του μπάσκετ με τη μουσική της ραπ, οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και διακαείς πόθοι είναι συχνοί. Ενας ράπερ, πάντως, θα το τολμήσει... Ο J. Cole, σύμφωνα με αποκάλυψη του δημοσιογράφου Σαμς Τσαράνια, θα υπογράψει συμβόλαιο και θα αγωνιστεί στη νέα Αφρικανική λίγκα που στηρίζει το ΝΒΑ, με την ομάδα των Ρουάντα Πάτριοτς!

Ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας The Athletic ανέφερε πως ο 36χρονος Αμερικανός μουσικός θα αγωνιστεί σε τρία ως έξι ματς και θα παίξει για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή (16/5). Ο J. Cole θα γίνει ο δεύτερος σταρ της ραπ σκηνής που θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, μετά τον Master P, ο οποίος το 1998 και το 1999 είχε δοκιμαστεί σε αγώνες προετοιμασίας των Σάρλοτ Χόρνετς και Τορόντο Ραπτορς αντίστοιχα. Ο ύψους 1,90μ. J. Cole είχε παίξει μπάσκετ στο γυμνάσιο Σάνφορντ στη Βόρεια Καρολίνα και είχε δοκιμαστεί – χωρίς επιτυχία – στην ομάδα του πανεπιστήμιου Σεντ Τζον’ς της Νέας Υόρκης. Στο παρελθόν είχε δεχθεί προτάσεις να αγωνιστεί σε φιλικά των Ντιτρόιτ Πίστονς, όμως η ιστορία είχε θεωρηθεί διαφημιστικό κόλπο.

Διαφημιστικό, αλλά όχι κόλπο, είναι και το αθλητικό όνειρο ενός άλλου τραγουδιστή, ο οποίος όμως δεν φαντάζεται τον εαυτό του με φανέλα και σορτσάκι. Ο Εντ Σίραν, διάσημος Αγγλος τραγουδοποιός και φανατικός οπαδός της Ιπσουιτς Τάουν, θα είναι ο νέος χορηγός της, όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος. Ο 30χρονος Σίραν είναι από παιδί φαν της Ιπσουιτς και αποφάσισε να ενισχύσει την αγαπημένη ομάδα του με μία αινιγματική διαφήμιση στο μπροστινό μέρος της φανέλας, ώστε να την βοηθήσει την επόμενη σεζόν να κερδίσει την άνοδό της από την 3η ποδοσφαιρική κατηγορία της Αγγλίας στην Championship.

Το λογότυπο στη φανέλα θα αναγράφει «+-=÷x», το οποίο παραπέμπει στο μελλοντικό άλμπουμ του Σίραν, αλλά και στη νέα παγκόσμια περιοδεία του, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. «Ολα θα αποκαλυφθούν εν καιρώ», τόνισε ο νέος χορηγός της αγγλικής ομάδας, η οποία έχει να αγωνιστεί στην Premier League από το 2002. Ο Εντ Σίραν, γεννημένος στο Λονδίνο, έχει πραγματοποιήσει πολλές δωρεές στην πόλη του Ιπσουιτς, τόσο για την ενίσχυση ενός τοπικού νοσοκομείου όσο και για την κατασκευή παιδικής χαράς για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και κινητικά προβλήματα. Η συμφωνία της χορηγίας ανακοινώθηκε ένα μήνα μετά την αγορά των μετοχών του συλλόγου από ένα γκρουπ Αμερικανών επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Μπρετ Τζόνσον.