ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ράλι Ακρόπολις 2021 με βάση τη Λαμία

Ράλι Ακρόπολις 2021 με βάση τη Λαμία
AP PHOTO

Η είδηση της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε ενθουσιάσει εδώ και εβδομάδες τους οπαδούς των μηχανοκίνητων σπορ στην Ελλάδα. Το φημισμένο «ράλι των θεών», έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, θα αντικαταστήσει τον αγώνα της Χιλής και φιλοδοξεί στο να εδραιωθεί και πάλι στο καλεντάρι του WRC. Το μεσημέρι της Παρασκευής (16/4) έγινε γνωστή η έδρα του αγώνα και οι βασικές περιοχές της κούρσας, με το αναλυτικό πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών να αναμένεται επισήμως στο άμεσο μέλλον.

Το Ράλι Ακρόπολις 2021 θα εκκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα συνεχίσει μέσω Κορινθίας για να φτάσει στη βάση της Λαμίας, η οποία επιλέχθηκε ως έδρα του ράλι. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις από τα γραφεία της Motorsport Greece στο ΟΑΚΑ, σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον ομόλογό του της Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, Φάνη Σπανό και Παναγιώτη Νίκα αντίστοιχα και τους δημάρχους Λουτρακίου, Λαμιέων και Αθηνών, Γιώργο Γκιώνη, Θύμιο Καραΐσκο και Κώστα Μπακογιάννη αντίστοιχα.

Ο φημισμένος αγώνας, που θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθεί σε τρία σημεία, καθώς μετά την Ακρόπολη τα πληρώματα θα βρεθούν στους Αγίους Θεοδώρους, σε μία ειδική διαδρομή που αναδείχθηκε ως η τρίτη καλύτερη από την WRC. Το ράλι θα συνεχιστεί για δύο ημέρες στη Λαμία, όπου οι οδηγοί και τα οχήματά τους θα περάσουν από ξεχωριστές διαδρομές, όπως στους Βωξίτες, στην Παύλιανη και το Ταρζάν. Η επίσημη ανακοίνωση έδωσε τέλος στη «διαμάχη» Λαμίας και Λουτρακίου για τη βάση του Ράλι Ακρόπολις 2021, καθώς και οι δύο πόλεις είχαν φιλοξενήσει και στο παρελθόν την έδρα του αγώνα.