Πού θα παίζει ο Ολυμπιακός αν αποκλειστεί από το επόμενο Champions League

Πού θα παίζει ο Ολυμπιακός αν αποκλειστεί από το επόμενο Champions League

Καλό θα είναι να ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έτσι και δεν καταφέρει του χρόνου να παίξει σε όμιλο του Champions League. 

*Αν αποκλειστεί νωρίς νωρίς, από τον πρώτο κιόλας προκριματικό γύρο, θα περάσει στον δεύτερο γύρο του Conference League, διεκδικώντας είσοδο στους ομίλους της τρίτης σε ειδικό βάρος και πρεστίζ διοργάνωσης όπου θα παίζουν και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Ο πιθανός αντίπαλος από το πολύ κάτω ράφι με πιο ισχυρή την Μπόντο Γκλιμτ Νορβηγίας. Αποφεύγει Ερ. Αστέρα (Σερβία), Μάλμε (Σουηδία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και την πρωταθλήτρια Ισραήλ. 

*Αν αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο, θα μεταφερθεί στον τρίτο γύρο του Europa League. H μόνη από Ελλάδα που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει σ αυτή τη διοργάνωση. Πιθανός αντίπαλος, Λέγκια Βαρσοβίας, Φερεντσβάρος (Ουγγαρίας) και άλλες πιο αδύναμες. 

*Αν αποκλειστεί και από εκεί, θα φύγει για τα play offs του Conference League.

*Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα βρεθεί στα play offs του Europa League. Πιθανός αντίπαλος, Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Μάλμε (Σουηδία), πρωταθλήτρια Δανίας (Μίντιλαντ, ή Μπρόντμπι). Γλιτώνει Ρέιντζερς Γλασκώβης, Σλάβια Πράγας, Γιούνγκ Μπόις (Ελβετίας).   

*Αν αποκλειστεί και από εκεί, θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Conference League.

*Αν αποκλειστεί στα play offs του Champions League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Ηδη, 8 ομάδες συμμετέχουν εκεί. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι στους ισχυρούς, θα αποφύγει τη Σλάβια Πράγας, τη Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) και την τουρκική Μπεσικτάς. 

Μεγάλη σημασία για την πορεία του, έχει το τι θα κάνει η Τσέλσι στο αγγλικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League από την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (ή όπου αλλού διεξαχθεί), στις 29 Μαΐου. Αν το σηκώσει και ταυτόχρονα κερδίσει την 4η θέση στην Premier League, ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει ένα προκριματικό γύρο. Θα δώσει, δηλαδή, κατακαλόκαιρο, έξι και όχι οκτώ παιχνίδια για να φτάσει στο στόχο του.