7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Οι Τίμπεργουλβς αλλάζουν χέρια αντί 1,5 δισ., αλλά έχουν ακόμη «ανηφόρα»

Οι Τίμπεργουλβς αλλάζουν χέρια αντί 1,5 δισ., αλλά έχουν ακόμη «ανηφόρα»
AP PHOTO

Ο σκεπτικισμός για τη φερόμενη αγορά των Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τους Αλεξ Ροντρίγκεζ και Μαρκ Λορ δεν εξαφανίστηκε άμεσα. Η αιτία είναι πως ο νυν ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ, Γκλεν Τέιλορ, ένας «αδίστακτος» διαπραγματευτής, λατρεύει τους «Λύκους» και την τοπική ομάδα του WNBA, Μινεσότα Λινξ και στο παρελθόν είχε απορρίψει πολλές προτάσεις εξαγοράς. Ο «A-Rod», παλαίμαχος σταρ του μπέιζμπολ και ο Λορ, Αμερικανός επιχειρηματίας, φαίνεται ότι πέτυχαν εκεί που άλλοι επέλεγαν να αποχωρήσουν. Και δεν ήταν απλώς το αντίτιμο του 1,5 δισ. δολαρίων...

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι δύο πλευρές υπέγραψαν τα έγγραφα της μεταβίβασης, η οποία πάντως θα ισχύσει από το 2023. Ο Γκλεν Τέιλορ είχε αγοράσει τους Γουλβς το 1994 αντί 88 εκατ. και το 1998 είχε ιδρύσει και τις Λινξ, οι οποίες έφτασαν ως τον τίτλο του WNBA. Η πώλησή του χρειάζεται ακόμη την τυπική έγκριση του 75% του συμβουλίου των ιδιοκτητών των υπόλοιπων 29 ομάδων, όμως για τον Τέιλορ ήταν θέμα... «οικογενειακό».

Ο Αμερικανός λατρεύει τις δύο ομάδες και είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα προχωρήσει σε κάποια «τεχνοκρατική» πώληση. Το γεγονός ότι ο Τέιλορ και οι Ροντρίγκεζ και Λορ διαπραγματεύτηκαν χωρίς τη συχνή παρουσία δικηγορών ή άλλων συμβούλων έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Είχε καλέσει τους υποψήφιους αγοραστές στην έπαυλή του στη Φλόριντα και αποκάλυψε πως το γεγονός ότι έμαθε για το υπόβαθρο και τις οικογένειές τους και τους στόχους τους, έκανε πιο εύκολη την απόφαση του.

Αυτό που επίσης έπεισε τον Τέιλορ είναι η παράμετρος της παραχώρησης των μετοχών από 2023, γιατί δεν ήθελε να βιαστεί να φύγει. Ως τότε, θα λαμβάνει εκείνος τις αποφάσεις της ομάδας και στη συνέχεια ο έλεγχος θα περάσει στους Ροντρίγκεζ και Λορ, οι οποίοι σκοπεύουν να έχουν ενεργό ρόλο. Ο απερχόμενος ιδιοκτήτης, μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι Γουλβς δεν θα μετακομίσουν σε Σιάτλ. Ο Τύπος των Η.Π.Α. μάλλον επιβεβαιώνει, αναφέροντας πως μία μετακόμιση θα κόστιζε περίπου δύο δισ. και αυτό θα ήταν ένα «δυσβάσταχτο» επιπλέον κόστος στο 1,5 δισ. που πληρώνουν ήδη οι νέοι αγοραστές.

Ακόμη και σε μία «μικρή» αγορά σαν αυτή της Μινεσότα, το «λαμπερό» όνομα του «A-Rod» τόσο ως αθλητής (πρωταθλητής και MVP του μπέιζμπολ) όσο και ως διασημότητα (με σχέσεις που έγιναν πρωτοσέλιδα) μπορεί να γίνει πόλος έλξης. Το μόνο βέβαιο είναι πως μαζί με τον Λορ θα δώσουν μία νέα «νότα» στις λειτουργικές και μπασκετικές καταστάσεις των Τίμπεργουλβς, οι οποίοι και το κοινό τους «χάνουν» τα τελευταία χρόνια και τους εκκολαπτόμενους σταρ τους (Κέβιν Γκαρνέτ, Κέβιν Λαβ). Αυτό θα φανεί όταν αναλάβουν επισήμως.