Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ βάζουν στο στόχαστρο τις τσέπες των Γκλέιζερ

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ βάζουν στο στόχαστρο τις τσέπες των Γκλέιζερ

Η διαμάχη των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτρια του κλαμπ, συνεχίζεται. Η κατάσταση δεν εκτονώθηκε μετά τα επεισόδια που οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι με την Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή. Τουναντίον. Από τη μια σχεδιάζουν νέες πορείες διαμαρτυρίας στα επόμενα εντός έδρας ματς στο «Ολντ Τράφορντ» (11/5 με την Λέστερ, 13/5 με τους «κόκκινους» και 19/5 με τη Φούλαμ) και από την άλλη έχουν αρχίσει να απειλούν τους σπόνσορες του κλαμπ πως θα μποϊκοτάρουν τα προϊόντα τους. Ηδη έχουν εμφανιστεί αρνητικά σχόλια και κριτικές.

Περισσότερες από 50 εταιρίες που σχετίζονται με το κλαμπ έλαβαν επιστολή από οπαδούς της Γιουνάιτεντ, στις οποίες αναφερόταν: «οποιαδήποτε στήριξη προς την οικογένεια Γκλέιζερ είναι μια επίθεση κατά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μποϊκοτάρουν τα προϊόντα σας και θα επιδιώξουν να σπιλώσουν τη φήμη της εταιρίας σας και θα υποστηρίξουν τους ανταγωνιστές σας μέχρι να βάλετε τέλος στην εμπορική συνεργασία σας με την οικογένεια Γκλέιζερ». Το εμπορικό τμήμα των «κόκκινων διαβόλων» έχει κλείσει συμφωνίες που αποφέρουν ετησίως περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ. Μια από τις εταιρίες που έλαβαν την επιστολή, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα The Sun είναι και η Team Viewer που από την επόμενη σεζόν θα φιγουράρει στη φανέλα της ομάδας και υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο για περίπου 270 εκατομμύρια.

.

Στο μεταξύ, οι Γκλέιζερ προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να καλμάρουν τα νεύρα των οπαδών και θεωρούν πως ένας σύντομος δρόμος προς την... καρδιά τους είναι μια ακριβή μεταγραφή. Ετσι, σκέφτονται να κάνουν πρόταση στην Τότεναμ ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του Αγγλου σέντερ φορ Χάρι Κέιν. Οι πληροφορίες από την Αγγλία, αναφέρουν ότι ο Κέιν δεν θα έβλεπε με κακό μάτι μια τέτοια μετακίνηση αφού θέλει να διεκδικήσει τους σημαντικότερους τίτλους στο άθλημα. Παράλληλα, θα καλυπτόταν και η βασική απαίτηση του προπονητή Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ που έχει ζητήσει έναν στράικερ, ώστε η ομάδα του ν' ανέβει επίπεδο και να μπορέσει να παλέψει με καλύτερες πιθανότητες για τον τίτλο της Premier League και το Champions League την επόμενη σεζόν. Η Τότεναμ, βέβαια, κοστολογεί τον αστέρα της στα 200 εκατομμύρια, μα τέτοιο ποσό μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού δεν πρόκειται να το προσφέρει καμία ομάδα.