Οι νίκες και τα... παπούτσια στη Γιούτα αλλάζουν ζωές μαθητών

Οι νίκες και τα... παπούτσια στη Γιούτα αλλάζουν ζωές μαθητών

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ γιόρτασε με μια βουτιά στην πισίνα του, το νέο supermax συμβόλαιό του, αξίας 195 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια. Δεν πέρασαν πολλές μέρες, όμως, για να κάνει ένα «μακροβούτι» στην παιδική ηλικία του και στην ευαισθησία του χαρακτήρα του.

Ο 24χρονος γκαρντ των Γιούτα Τζαζ αποφάσισε άμεσα να διαθέσει μαζί με την οικογένειά του το ποσό των 12 εκατομμυρίων στο γυμνάσιο του Κονέκτικατ, στο οποίο ο ίδιος και η αδερφή του ήταν μαθητές και η μητέρα τους εργαζόταν ως καθηγήτρια! Η προσφορά του περιλαμβάνει υποτροφίες, ενίσχυση στους μισθούς των δασκάλων και ένα νέο κλειστό γυμναστήριο που θα φέρει το όνομά του.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο σταρ των Τζαζ, θυμήθηκε και το πιο πρόσφατο σχολικό παρελθόν του, με μία σπουδαία χειρονομία για το μέλλον μαύρων φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Λούιβιλ. Αλλοτε μαθητής του κολλεγίου (και παίκτης του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο), θα προσφέρει μαζί με την εταιρία Adidas ποσό 200.000 δολαρίων για τη στήριξη φοιτητών του Λούισβιλ, μέσω πωλήσεων του νέου υποδήματος που φέρει την υπογραφή του. Το όνομα «D.O.N. Issue #Louisville» και το παρωνύμιο «A Shoe for Change» - «Παπούτσι για την Αλλαγή».

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ εξήγησε πως «είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε παιδιά να μην εγκαταλείψουν το όνειρο της εκπαίδευσης». Την πρόθεσή του συμμερίζεται και ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας της Γιούτα. Ο κ. Ράιαν Σμιθ ανακοίνωσε ότι η φετινή επιτυχία των Τζαζ δεν θα είναι απλώς αγωνιστική, ανακοινώνοντας πως για κάθε νίκη στην τρέχουσα σεζόν, η διοίκηση θα προσφέρει από μία τετραετή υποτροφία πανεπιστημίου σε παιδιά μειονοτήτων ή φτωχών οικογενειών! Επισήμανε επίσης ότι «χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα των σπορ για να καθοδηγήσουμε απαραίτητες κοινωνικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει από εμάς και τις ομάδες εδώ και πάρα πολύ καιρό»...