Ο Τρίπιερ πόνταρε στην «εσωτερική πληροφόρηση»

Ο Τρίπιερ πόνταρε στην «εσωτερική πληροφόρηση»

Η εξέλιξη, η πρόοδος και μία καριέρα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο είναι ένα από τα «στοιχήματα» που πολλοί αθλητές βάζουν με τον εαυτό τους. Στην περίπτωση του Κίεραν Τρίπιερ, πάντως, η ποδοσφαιρική «μετανάστευση» από την αγγλική Premier League στην ισπανική LaLiga ήταν ένα ποντάρισμα με τους φίλους του.

Ο διεθνής Άγγλος ακραίος αμυντικός μετακόμισε τον Ιούλιο του 2019 από την Τότεναμ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο τιμωρήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για παραβίαση των κανονισμών περί στοιχηματισμού που ισχύουν για μέλη ομάδων του «Νησιού».

Ο Τρίπιερ συμφώνησε με τους «ροχιμπλάνκος» στις 17 Ιουλίου 2019. Αποκαλύφθηκε, όμως, ότι πέντε μέρες νωρίτερα, σε ομαδική συνομιλία με φίλους του στη διαδικτυακή εφαρμογή WhatsApp, προέτρεψε κάποιον να ποντάρει χρήματα στο ενδεχόμενο να παραχωρηθεί από τους Λονδρέζους στην ομάδα της Μαδρίτης, έχοντας προφανώς ενημερωθεί από τις ομάδες ή και τους ατζέντηδες ότι η μεταγραφή του είχε κλείσει.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του τον τιμώρησε αρχικά με αποκλεισμό δέκα εβδομάδων, δίχως δικαίωμα προπονήσεων και φυσικά συμμετοχής σε αγώνες. Η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης προσέφυγε στην επιτροπή εφέσεων της FIFA, αλλά το αρμόδιο όργανο την απέρριψε στις 18 Ιανουαρίου 2021...

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, FIFA, διατήρησε την ποινή του Τρίπιερ, η οποία συνοδεύεται από πρόστιμο 78.500 ευρώ και ο παίκτης θα έχει δικαίωμα να αγωνίζεται, προσωρινά, μόνο αν η ομάδα του προσφύγει και στο Ανώτατο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το περίφημο CAS.

Οι Άγγλοι αξιωματούχοι είχαν δώσει στις αρχές του χρόνου στη δημοσιότητα τα επίμαχα μηνύματα. Σύμφωνα με αυτά, ο Τρίπιερ έγραψε αρχικά με νόημα, «συμβαίνει...», ένας φίλος του ρώτησε «να ποντάρω στη μετεγγραφή» με τον ποδοσφαιριστή να αποκρίνεται «αν θες, στοιχημάτισε».