Ο Πρίγκιπας της Τζοχόρ θέλει τη Βαλένθια

Ο Πρίγκιπας της Τζοχόρ θέλει τη Βαλένθια

Καθώς συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από την... παράλυση των εργασιών του νέου γηπέδου της Βαλένθια, η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα παρατημένα μπετά του «Νουέβο Μεστάγια». Ο προπονητής της, γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα, Χάβι Γκράθια, και οι παίκτες της παλεύουν να την κρατήσουν στην ισπανική Primera División. Η ιστορική ισπανική ομάδα απέχει πέντε βαθμούς από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Αυτό οφείλεται στο ότι ο ιδιοκτήτης Πίτερ Λιμ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και πολύ για τον σύλλογο τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, έχει ήδη κατ' αρχήν συμφωνία με τον Πρίγκιπα της Τζοχόρ, Σουλτάν Ιμπραΐμ Ισμαΐλ. Ο Λιμ και ο Πρίγκιπας είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες σε διάφορα επιχειρηματικά πρότζεκτΣουλτάν Ιμπραΐμ Ισμαΐλ παρουσιάζεται ως πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, ενώ έχει στην κατοχή του και τη Τζοχόρ που παίζει στη Μαλαισία και έχει πάρει 16 τίτλους σε οχτώ χρόνια.

Ο Λιμ αγόρασε τις «νυχτερίδες» το 2014 για 420 εκατομμύρια ευρώ και υποσχέθηκε μεταξύ άλλων και την ολοκλήρωση του γηπέδου. Εκτοτε, η σχέση του με τον κόσμο της ομάδας είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά από το 2019 όταν και η Βαλένθια κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας και στην συνέχεια απέλυσε τον προπονητή Μαρθελίνο, οι οπαδοί δεν τον θέλουν. Μάλιστα, πέρυσι και παρά την πανδημία του κορονοϊού πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για να πουλήσει. Δεν τους αρέσει καθόλου που ο Λιμ διοικεί από την Σιγκαπούρη.

Σ' αυτά τα χρόνια το κλαμπ έχει κάνει μεταγραφές αξίας 492,5 εκατομμυρίων ευρώ και πωλήσεις για 437, ενώ έπαιξε και τρεις φορές στο Champions League. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν έγινε μια σταθερά δυνατή ομάδα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Στην Ισπανία, αναφέρουν πως ο Λιμ θέλει για την ομάδα περίπου όσα έδωσε με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 408 εκατομμύρια. Στην αγορά, πάντως, δεν πιστεύουν πως θα μπορούσε ν' ανακτήσει περισσότερα από τα μισά χρήματα που επένδυσε για την αποκτήσει.