Ο «νέος» Καρλ – Αντονι Τάουνς πάλι μπροστά στον «παλιό» εφιάλτη του Covid-19

Ο «νέος» Καρλ – Αντονι Τάουνς πάλι μπροστά στον «παλιό» εφιάλτη του Covid-19

Ο άκρατος επαγγελματισμός, η πίεση του πρωταθλητισμού και η πιθανή χαμένη εφηβεία για πολλά ταλέντα πριν από την ενηλικίωση, μπορούν να προκαλέσουν κυνισμό στη ψυχοσύνθεση ενός νέου ανθρώπου. Τον Καρλ – Αντονι Τάουνς δεν τον επηρέασαν ποτέ τα παραπάνω. Ωστόσο, ο 26χρονος σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουβς δεν είναι πια ο εαυτός του. Και δεν το κρύβει.

Ο σταρ της ομάδας του ΝΒΑ βρέθηκε θετικός σε εξέταση κορονοϊού και ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα απομόνωσης της αμερικανικής λίγκας. Δήλωσε με αισιοδοξία ότι «εγώ δεν θα καταλήξω σε φέρετρο», όμως οι μακάβριες σκέψεις και οι εφιάλτες του περασμένου καλοκαιριού επέστρεψαν στο μυαλό και την καρδιά του.

Ο Τάουνς, Νο1 επιλογή στο ντραφτ του 2015, είδε στις 13 Απριλίου 2020 την μητέρα του να φεύγει από ζωή, λόγω επιπλοκών του Covid – 19, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αποχαιρέτησε άλλους έξι συγγενείς του, οι οποίοι έχασαν τη «μάχη» από τον ίδιο ιό και δεν κρύβει πια ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Ο Αμερικανός σέντερ, μάλιστα, ήταν εκείνος που έλαβε την απόφαση να αφήσει την αγαπημένη μητέρα του να «φύγει», καθώς ζήτησε από τον πατέρα του να την αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη, μετά το «βαρύ» εγκεφαλικό που υπέστη.

Ο επονομαζόμενος «K.A.T.» (σ.σ.: από τα αρχικά ονόματος και επωνύμου του), στάθηκε αποσβολωμένος μπροστά σε δημοσιογράφους, μικρόφωνα και κάμερες στις 23 Δεκεμβρίου 2020, μετά την πρεμιέρα της Μινεσότα και τη νίκη επί του Ντιτρόιτ. Εξηγώντας πως «δεν αναγνωρίζω πια τα ματς στα οποία αγωνίστηκα τα περασμένα χρόνια... Για να είμαι ειλικρινής, δεν με απασχολούν, πλέον. Μπορώ να κατανοήσω όσα συνέβησαν μετά τον θάνατο της μαμάς μου. Ακόμη και αν κάποιες στιγμές με βλέπετε να χαμογελώ, να ξέρετε ότι ο Καρλ – Ανθονι που γνωρίζατε “πέθανε” στις 13 Απριλίου. Αυτός το τύπος δεν θα επιστρέψει. Δεν τον θυμάμαι ούτε εγώ ο ίδιος... Μπορεί να έχει φυσική παρουσία, αλλά η ψυχή του δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό».