Ο κορονοϊός νικάει στο Copa América

Ο κορονοϊός νικάει στο Copa América

Στις πρώτες μέρες του Copa América τα κρούσματα κορονοϊού ήταν 13. Στην συνέχεια έγιναν 41. Επειτα από πέντε μέρες ήταν 65. Τώρα, μετά από δέκα, η CONMEBOL, στην τελευταία της ανακοίνωση ανέφερε πως έχουν ήδη φτάσει στα 140. Σημείωσε, δε, πως έχουν γίνει κιόλας 15.000 τεστ. Στις τάξεις των ομάδων ανησυχούν, ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με την έναρξη του τουρνουά, όπως άλλωστε το είχε εκφράσει και τότε ο σταρ της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι.

Στα κρούσματα που έχουν ανιχνεύσει οι αρχές της Βραζιλίας και της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, συμπεριλαμβάνονται αυτά των ποδοσφαιριστών, των μελών των τεχνικών τιμ, των παραγόντων και των υπαλλήλων των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και του προσωπικού που τους βοηθάει στην καθημερινότητά τους. «Συγχαρητήρια στην CONMEBOL για όλο αυτό. Ολη την ευθύνη την έχετε εσείς. Το μόνο που σας νοιάζει είναι τα λεφτά. Η ζωή ενός ποδοσφαιριστή δεν αξίζει τίποτα;», έγραψε στα social media ο επιθετικός της Βολιβίας, Μαρσέλο Μορένο Μαρτίνς, ένα από τα έξι μέλη της αποστολής που προσβλήθηκε από τον ιό. Μετά έσβησε το κείμενο και σε ανακοίνωσή του έδωσε εξηγήσεις και απολογήθηκε. Ωστόσο, το μήνυμα του έμεινε. Οπως και η ποινή που του επέβαλε η CONMEBOL: τιμωρήθηκε για ένα ματς και με πρόστιμο 20 χιλιάδες δολάρια.

Ορισμένοι παίκτες της Χιλής, πάντως, παρά την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία, δεν ήταν προσεκτικοί. Τέσσερις απ' αυτούς «έσπασαν» τους κανόνες της «φούσκας» βάζοντας σ' αυτή έναν κομμωτή για να τους κουρέψει. Αρχικά, στη χώρα είχε διαρρεύσει πως οι παίκτες έκαναν πάρτι με καλεσμένες πολλές γυναίκες. Ωστόσο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το διέψευσε και ανακοίνωσε με λεπτομέρειες τί ακριβώς συνέβη και πως τιμώρησε με πρόστιμο τους παραβάτες. Ο μέσος Αρτούρο Βιδάλ, ήταν ένας απ' αυτούς. «Ζητάμε συγγνώμη, ήταν ένα λάθος και δεν θα επαναληφθεί», είπε. Η Βενεζουέλα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο, είναι η ομάδα που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από την Covid-19. Επί του παρόντος έχει οχτώ ενεργά κρούσματα μεταξύ των παικτών της, ενώ μια μέρα πριν την σέντρα κάλεσε 15 νέους παίκτες για να συμπληρώσει ομάδα και να παραταχθεί κόντρα στη Βραζιλία. Οι παίκτες της «σελεσάο» δεν ήθελαν να γίνει το τουρνουά. Οχι μόνο στη χώρα τους, αλλά και γενικά μια και κανείς δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει πως δεν θα νοσήσουν με τον κορονοϊό.