«Ο Γιακουμάκης ετοιμάζει βαλίτσες»

«Ο Γιακουμάκης ετοιμάζει βαλίτσες»

Τον περασμένο Ιανουάριο όταν έκλεισε το χειμερινό μεταγραφικό «παράθυρο» και ο Γιώργος Γιακουμάκης παρέμεινε στη Φένλο, το ελληνικό εστιατόριο Kreta που βρίσκεται στην πόλη, ξεπούλησε ανέφεραν τα ολλανδικά ΜΜΕ. Οι παραγγελίες ήταν υπεράριθμες. Ετσι, διάλεξαν οι οπαδοί να πανηγυρίσουν πως ο Ελληνας γκολτζής θα συνέχιζε την καριέρα του στο «Ντε Κουλ». Τον έχουν αγαπήσει οι ντόπιοι, όπως και την ιστορία του, τον τρόπο που πήγε στην ομάδα.

Η Φένλο, αυτή την περίοδο βρίσκεται στις θέσεις του υποβιβασμού της Eredivisie. Είναι πολύ πιθανό ο Γιακουμάκης με τα 25 γκολ σε 29 συμμετοχές να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα του να πέσει κατηγορία. Η αλήθεια, όμως, είναι πως στον σύλλογο δεν πιστεύουν πως θα τον έχουν την επόμενη σεζόν. Τους τελευταίους μήνες έχουν πληθύνει οι ομάδες που δείχνουν ενδιαφέρον. Αλλες έχουν προσεγγίσει τη VVV κι άλλες τους εκπροσώπους του. Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ πρόκειται για κλαμπ από τη γερμανική Bundesliga, από την αγγλική Premier League και Championship, από την Τουρκία και το Κατάρ. Ο στόχος της διοίκησης της Φένλο είναι να μην τον πουλήσει για λιγότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμά πως δεν θα πάρει πάνω από δέκα εκατομμύρια.

Ο Γιακουμάκης στα 26 του έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022 με τον σύλλογο να έχει οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο. Λογικά θα την ενεργοποιήσει για να κρατήσει ψηλά την τιμή του ποδοσφαιριστή. Το ποσό που σκοπεύει να πάρει θα αμβλύνει τα οικονομικά προβλήματά της ιδίως σε περίπτωση υποβιβασμού. Η ζωή είναι δύσκολη στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας. Επιπλέον, αναμένεται να φύγουν και οι άλλοι δύο Ελληνες που βρίσκονται στο ρόστερ της, ο Χρήστος κι ο Τάσος Δώνης που αγωνίζονται στον ολλανδικό σύλλογο δανεικοί από την Ασκολι και τη Ρεμς, αντίστοιχα.

Ο Γιακουμάκης, πάντως, έχει προσαρμοστεί στην Ολλανδία κι αν του δινόταν η δυνατότητα θα επέλεγε να παραμείνει στην Eredivisie. Ως τώρα, όμως, δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση από τις μεγαλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αν κι αυτό δεν μπορεί ν' αποκλειστεί στο μέλλον. Κι εκείνες περιμένουν να... πουλήσουν πρώτα με την Αϊντχόφεν, τη Φεγένορντ, την Τβέντε και την Αλκμάαρ να αναμένουν τις εξελίξεις μια και σημαντικά κλαμπ ενδιαφέρονται για τους επιθετικούς τους όπως ο Ντόνιελ Μάλεν, ο Στίβεν Μπέργκχαους, ο Ντανίλο κι ο Τόιν Κοπμάινερς.