Ο δύσκολος δρόμος του Αγουέρο δεν χρειάζεται Lamborghini

Ο δύσκολος δρόμος του Αγουέρο δεν χρειάζεται Lamborghini

Η «γυάλα» των σπορ, δεν παύει ποτέ να αναζητά «διαδόχους». Ο Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο δεν σφετερίστηκε ποτέ αυτό το «στέμμα». "Διάδοχος" ήταν ήταν η πρώτη κουβέντα της ανήλικης μητέρας του, Αντριάνα Αγουέρο, στον επίσης έφηβο σύντροφό της, Λέο ντε Καστίγιο, όταν στις 2/6/1988 κράτησε το μωρό για πρώτη φορά στα χέρια της. «Διάδοχος που θα φέρει φως στη ζωή μας», ξεστόμισε η νεαρή μαμά, καθώς με τον Λέο είχαν κλεφτεί και ήταν ακόμη ανύπαντροι...

Ο Σέρχιο, ο οποίος έλαβε το παρωνύμιο «Κουν» από ιαπωνικό καρτούν «Kum-Kum the Caveman» που λάτρευε μικρός, έγραψε ιστορία στις 7 Ιουλίου 2003, όταν μόλις 35 μέρες μετά τα 15α γενέθλιά του, στον αγώνα της Ιντεπεντιέντε με τη Σαν Λορένζο, έγινε ο νεαρότερος παίκτης της πρώτης κατηγορίας της Αργεντινής, ξεπερνώντας το ρεκόρ του μετέπειτα πεθερού του, Ντιέγκο Μαραντόνα!

Έκτοτε μπήκε στη λίστα των κατά καιρούς «διαδόχων» του «Ντιεγκίτο», μετά από Ορτέγκα, Γκαγιάρδο, Ρικέλμε, Αϊμάρ, Τέβες και Μέσι. Το 2006, στα 18 του, βρέθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2010. Ένα χρόνο αργότερα μετεγγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι και το 2012, με γκολ στο 94΄, στο τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στην ΚΠΡ, «έγραψε» το 3-2 και χάρισε (στην ισοβαθμία με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ) τον τίτλο στη Σίτι -πρώτο μετά το 1968!

Με τους «γαλάζιους» κατέκτησε άλλα τρία πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία τους. Το 2008 παντρεύτηκε την κόρη του Μαραντόνα και στα τέσσερα χρόνια γάμου απέκτησαν έναν γιο, τον Μπενχαμίν. Μετά το διαζύγιο, ο Ντιέγκο τον «διέγραψε»... O άλλοτε «διάδοχος», όμως, «βασιλιάς» πια στο Μάντσεστερ, ήθελε ένα συνηθισμένο για σταρ (και με φτωχικά παιδικά χρόνια) «βασίλειο»... Αυτό απαιτεί χλιδή και σπατάλες.

Ωστόσο, ο 32χρονος Αγουέρο διαπίστωσε προσφάτως ότι δεν έχει τέτοιες ανάγκες. Απορώντας σε συνέντευξη «γιατί στο διάβολο αγόρασα (σ.σ.: το 2014, από τον κυπριακής καταγωγής Γιάννη Χαραλάμπους, που «προσωποποιεί» πολυτελή αυτοκίνητα για διασημότητες) μία Lamborghini Aventador;». Το όχημα κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ, ο Αργεντινός έχει κάνει μόλις 1.200χλμ. και παραδέχθηκε ότι «την έχω και κάθεται, γεμίζοντας... αράχνες!».