Ο δημόσιος θηλασμός είναι καθήκον και όχι ταμπού για την Αντονέλα Γκονζάλεζ

Ο δημόσιος θηλασμός είναι καθήκον και όχι ταμπού για την Αντονέλα Γκονζάλεζ

Η Αντονέλα Γκονζάλεζ γνωρίζει καλά ότι μπορεί στο παρκέ να κάνει πράγματα που δεν καταγράφονται στο φύλλο της στατιστικής. Η παίκτρια μπάσκετ από την Αργεντινή, γκαρντ της Ροκαμόρα, λίγο πριν από το ημίχρονο, ζήτησε αλλαγή από την προπονήτρια και αδερφή της. Δεν είχε κουραστεί. Απλώς είχε αναζητήσει με το βλέμμα της στην εξέδρα την 11 μηνών κόρη της και είχε διαπιστώσει χωρίς λόγια τι χρειαζόταν το μωρό.

Η 30χρονη Αντονέλα είχε θηλάσει, ως συνήθως, το κορίτσι της πριν από το τζάμπολ. Η μικρή, ωστόσο, ήταν ακόμη πεινασμένη. Η Αργεντίνα αθλήτρια το κατάλαβε, κοιτώντας το μωρό στην αγκαλιά της άλλης αδερφής της. Βγήκε για λίγο από το ματς και πήγε να την θηλάσει και πάλι, τούτη τη φορά σε κοινή θέα.

«Ήταν ώρα να την ταΐσω», εξηγήσει. «Κατανοώ ότι σε πολλούς είναι ξένη και περίεργη αυτή η εικόνα, όμως σκέφτηκα πως έτσι μπορούμε να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα στο κοινό». Η παίκτρια της Ροκαμόρα επισήμανε πως «βρήκα μία ευκαιρία να κάνω από την πλευρά μου γνωστές τις συνθήκες που βιώνει μία εργαζόμενη μητέρα στη σύγχρονη εποχή. Να υπενθυμίσουμε ότι οφείλουμε να προσεγγίζουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό με ισότητα και με τον ίδιο σεβασμό που λαμβάνουν οι άνδρες».

Η Αντονέλα Γκονζάλεζ είναι γυναίκα, επαγγελματίας, αθλήτρια, μητέρα. Εκτός από το μπάσκετ, το οποίο στην περίπτωση της ομάδας της είναι ουσιαστικά ερασιτεχνικό στην πατρίδα της, εργάζεται και σε έναν οργανισμό για την ψυχοκινητική αγωγή παιδιών. Η καθημερινότητά της διαμορφώνεται από το πρόγραμμα της νεογέννητης κόρης της και είναι ευγνώμων που στην Ροκαμόρα έχουν αποδεχθεί και τις ιδιαίτερες συνθήκες και δέχονται να βλέπουν συχνά το παιδί της στις προπονήσεις. Στο ντέρμπι με τη Βελέζ «νίκησε» και το ταμπού του δημόσιου θηλασμού.