«Μαύρα βέλη» επιμελώς κρυμμένα

«Μαύρα βέλη» επιμελώς κρυμμένα

Η Mercedes – AMG Petronas F1 Team παρουσίασε τα μονοθέσια με όνομα W12 τα οποία θα οδηγήσουν ο Σερ Λιούις Χάμιλτον και ο Βάλτερι Μπότας στη νέα σεζόν της Formula 1 που αρχίζει με τα δοκιμαστικά στο Μπαχρέιν 12 με 14 Μαρτίου και τον πρώτο αγώνα στην ίδια χώρα δύο εβδομάδες αργότερα. Τα... βέλη θα είναι και πάλι μαύρα καθώς στηρίζουν τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Χάμιλτον στην προσπάθειά του για μεγαλύτερη ισότητα.

Ο Χάμιλτον στην παρουσίαση είπε πως ο στόχος του είναι να νικήσει ξανά και να πάρει τα αποτελέσματα για τα οποία δουλεύουν οι γυναίκες και οι άνδρες της ομάδας στο εργοστάσιο στο Μπράκλι. Παράλληλα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επεκτείνει την συνεργασία του με την ομάδα και μετά το 2021. Ο Αγγλος πιλότος ανανέωσε μόνο για έναν χρόνο τον Φεβρουάριο έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων.

AP PHOTO

Αν και σημαντική η εξέλιξη με τον Χάμιλτον, την παράσταση έκλεψε ο τεχνικός διευθυντής Τζέιμς Αλισον, που δεν αποκάλυψε τις δύο αλλαγές που έκανε η ομάδα στα αυτοκίνητά της. Μάλιστα, από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Mercedes στους λογαριασμούς της στα social media απουσιάζουν κάποια εξαρτήματα. «Εχουμε κάνει τις αλλαγές μας, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε που. Θα φανεί με τον καιρό», τόνισε. Η τακτική είναι να κρατήσουν... μυστικά, κάποια κομμάτια – κλειδιά στον αεροδυναμικό σχεδιασμό ώστε να μην επιτρέψουν στις αντίπαλες ομάδες να έχουν από τώρα ολοκληρωμένη άποψη για τα μονοθέσια της Mercedes. Παρόμοια στρατηγική έχουν ακολουθήσει και άλλες ομάδες που έχουν αποκαλύψει τα μονοθέσιά τους.