Καμία κατηγορία στον (υπαίτιο) Τάιγκερ Γουντς για το τροχαίο του...

Καμία κατηγορία στον (υπαίτιο) Τάιγκερ Γουντς για το τροχαίο του...

Η αρχική πρόθεση των αρχών της Καλιφόρνια ήταν να μη γνωστοποιηθούν τα αίτια του ατυχήματος του Τάιγκερ Γουντς στην περιοχή, στις 23 Φεβρουαρίου. Ο σταρ του γκολφ βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια, αλλά με σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια που απαίτησαν άμεσα πολλαπλές επεμβάσεις. Ο σερίφης του Λος Αντζελες, Αλεξ Βιλανουέβα, πάντως, προχώρησε σε αποκαλύψεις, έχοντας λάβει την άδεια της οικογένειας για τη δημόσια αναφορά του πορίσματος.

Ο Βιλανουέβα ανακοίνωσε πως ο Γουντς έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, διότι επιτάχυνε με περισσότερα από 140χλμ./ώρα, σε σημείο, ωστόσο, που το επιτρεπτό όριο ταχύτητας δεν ξεπερνούσε τα 70χλμ.... Η επίσημη αιτία της σύγκρουσης ήταν «οδήγηση με μη ασφαλή ταχύτητα, με βάση την κατάσταση του οδοστρώματος». Υπολογίζεται πως ο 45χρονος Αμερικανός έφτασε τα 120χλμ/ώρα τη στιγμή της πρόσκρουσης σε δέντρο, με επιτάχυνση του SUV Genesis GV80 της τάξης του 99%...

Τα ευρήματα επισημαίνουν πως ευσταθεί η αρχική εκτίμηση περί πιθανής στιγμιαίας αδυναμίας του Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος θεωρείται πως λόγω κούρασης ίσως να κοιμήθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στο τιμόνι. Παρά την παραδοχή ότι επρόκειτο για λάθος του οδηγού, ο Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος αναρρώνει στην οικία του στη Φλόριντα, δεν αντιμετωπίζει καμία εις βάρος του κατηγορία. Δεν υπήρξε, πάντως έρευνα για κατανάλωση αλκοόλ ή άλλης ουσίας, όμως όταν συνήλθε, απαντούσε στις ερωτήσεις, έχοντας ένα «μπλακ-άουτ» μερικών δευτερολέπτων για τη σύγκρουσή του, την οποία έλεγε ότι δεν θυμόταν.

Ο σερίφης του Λ.Α. είχε επικριθεί τον προηγούμενο μήνα για την επιμονή του να αποκαλεί την υπόθεση «καθαρό ατύχημα». Ο Βιλανουέβα, ωστόσο, απαντούσε διαρκώς ότι ο διάσημός αθλητής δεν έλαβε ευνοϊκή μεταχείριση στην έρευνα των αρχών και η απώλεια του ελέγχου του τζιπ οφειλόταν κυρίως στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος... Η έρευνα έδειξε ότι δεν μιλούσε το κινητό του ούτε έστελνε κάποιο μήνυμα, τη στιγμή της ανατροπής.