Η Υπουργός απειλεί την εθνική Γαλλίας στο ράγκμπι

Η Υπουργός απειλεί την εθνική Γαλλίας στο ράγκμπι

Οι ελπίδες της Γαλλίας για την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στο Six Nations από το 2010 δέχθηκαν ένα ισχυρό χτύπημα από την Υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, η οποία απείλησε να πάρει πίσω την άδεια που έδωσε ώστε η ομάδα να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες και να ταξιδέψει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τους αγώνες.

Εντεκα παίκτες της εθνικής Γαλλίας και άλλα μέλη του τεχνικού τιμ μαζί και ο προπονητής Φαμπιάν Γκαλτιέ ανιχνεύθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της αναμέτρησης με την Σκωτία, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί χθες.

«Ζητήσαμε να διεξαχθεί έρευνα από την Ομοσπονδία του ράγκμπι. Ο πρόεδρός της Μπερνάρ Λαπόρτ πριν την έναρξη του τουρνουά μας παρουσίασε το πρωτόκολλο και μας είπε πως θα είναι πολύ αυστηρό και πως ουσιαστικά θα δημιουργούσαν μια “φούσκα” γύρω από την ομάδα με ελεγχόμενες εισόδους και εξόδους. Τώρα, περιμένουμε τις εξηγήσεις και πως συνέβη αυτή η μαζική μετάδοση του κορονοϊού. Αν δεν πειστούμε τότε έτσι όπως δώσαμε την άδεια, έτσι μπορούμε και να την αποσύρουμε», είπε η Μαρατσινεάνου.

Στα γαλλικά ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές πως οι Γάλλοι παίκτες πριν αντιμετωπίσουν την Ιταλία πριν από τρεις εβδομάδες στη Ρώμη είχαν βγει για βόλτα στην πόλη και πήγαν για... βάφλες. Οι «μπλε» σε δύο ματς έχουν ισάριθμες νίκες κόντρα στους Ιταλούς και στους Ιρλανδούς. Παίζουν με την Αγγλία στο Τουΐκενχαμ στις 13 Μαρτίου και με την Ουαλία στις 20 του μήνα. Το ματς με την Σκωτία αναμένεται να προγραμματιστεί εκ νέου για τα τέλη Μαρτίου.