7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Η Τουρκία κινδυνεύει να χάσει και τη Formula 1

Η Τουρκία κινδυνεύει να χάσει και τη Formula 1
AP PHOTO

Η Τουρκία αναμένεται να χάσει και το Grand Prix της Formula 1 αυτή την σεζόν το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 13 Ιουνίου. Ο αγώνας μπήκε στο καλεντάρι πριν από μερικές ημέρες όταν έγινε ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί το Grand Prix του Καναδά. Τώρα, όμως, η τοποθέτηση της χώρας στην κόκκινη λίστα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ορθώνει εμπόδια τα οποία φαντάζουν ανυπέρβλητα. Η πλειονότητα των ομάδων της Formula 1 έχουν ως βάση την Αγγλία, οπότε το προσωπικό τους δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει με ευκολία προς και από την Τουρκία, αφού επιβάλλεται να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες κατά την επιστροφή τους. Με δεδομένο πως 14 μέρες αργότερα είναι η εκκίνηση του Grand Prix της Γαλλίας, πλέον είναι σχεδόν σίγουρο πως ο αγώνας δεν θα γίνει στην Πόλη.

Η ιδέα της Formula 1 είναι να μεταφέρει για τις 13 Ιουνίου το γαλλικό Grand Prix και στη θέση του στις 27 Ιουνίου να διοργανώσει έναν ακόμη αγώνα στην Αυστρία όπου είναι προγραμματισμένο ήδη ένα Grand Prix για τις 4 Ιουλίου. Παράλληλα, αυτή η κίνηση είναι και μια δικλείδα ασφαλείας για τους οργανωτές μια και δεν έχουν διαλυθεί οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα γίνουν οι αγώνες στη Βραζιλία (7/11) ή και στο Μεξικό (31/10), ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τα Grands Prix της Σιγκαπούρης (3/10), της Ιαπωνίας (10/10), των Η.Π.Α. (24/10) και της Αυστραλίας (21/11).

Η Τουρκία αναμένεται να χάσει και τον τελικό του Champions League στις 29 Μαΐου μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι λόγω της εντολής προς τους 8.000 οπαδούς των δύο ομάδων να μην ταξιδέψουν. Το «Γουέμπλεϊ» συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να το οργανώσει, αλλά με την UEFA να μην λαμβάνει όλες τις εγγυήσεις που ζητούσε τώρα, εκτός απροόπτου, θα το μεταφέρει στην Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο της Πόρτο.