Η πρώτη νίκη του Γραμμόζη, ελπίδα για ένα διαφορετικό μέλλον

Η πρώτη νίκη του Γραμμόζη, ελπίδα για ένα διαφορετικό μέλλον

Το μόνο που ήθελε να κάνει ο Δημήτρης Γραμμόζης μετά τη νίκη της Σάλκε με 1-0 επί της Αουγκσμπουργκ την περασμένη Κυριακή στη «VELTINS-Arena» ήταν να τη χαρεί. Η πρώτη επιτυχία του στη Bundesliga, δεν αλλάζει τίποτα στη βαθμολογία, αλλά μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα όσον αφορά στο μέλλον του. Οι «βασιλικοί μπλε» παραμένουν στην τελευταία θέση και έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής. Για τον Γραμμόζη, όμως, το συναίσθημα ήταν σαν να «είμαι ερωτευμένος για πρώτη φορά».

Ηταν μόλις το 5ο ματς του 42χρονου Ελληνα προπονητή στον πάγκο της ομάδας. Εχει συλλέξει τέσσερις βαθμούς από τους 13 που έχει συνολικά. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι θεαματικά καλύτερα σε σύγκριση με τους προηγούμενους προπονητές που είχε το κλαμπ στην τρέχουσα σεζόν, αλλά η εικόνα της ομάδας είναι βελτιωμένη. Ο Γραμμόζης, ο οποίος την ημέρα που τον προσέλαβαν δέχθηκε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Οτο Ρεχάγκελ, φαίνεται να έχει κερδίσει τ' αποδυτήρια. Την ανάγκη να «συνδέεται» με τους ποδοσφαιριστές του την έμαθε μεταξύ άλλων και από τον θρυλικό Γερμανό πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Kicker, ο Γραμμόζης αποκάλυψε πως σε όλα τα χρόνια του στο άθλημα ποτέ δεν είδε κάποιον να διαχειρίζεται τ' αποδυτήρια με τόση επιτυχία όπως ο Ρεχάγκελ.

Στην καλύτερη απόδοση και στη σχέση που αναπτύσσει με τους παίκτες, προστίθεται και η προσπάθεια για να βελτιώσει το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Σάλκε αυτή την σεζόν: τη φυσική κατάσταση. Ολα αυτά δίνουν στους εργοδότες του την ικανοποίηση πως έκαναν μια σωστή επιλογή. Με συμβόλαιο ως το 2022 και οψιόν επέκτασης για μια ακόμη χρονιά, ο Γραμμόζης υποτίθεται χτίζει από τώρα το σύνολο που θα παλέψει για την επιστροφή στη Bundesliga. Μια αποστολή που δεν θα είναι εύκολη εξαιτίας και των οικονομικών προβλήμάτων που αντιμετωπίζει το κλαμπ.

Ωστόσο, στη διοίκηση της Σάλκε κάνουν και άλλες σκέψεις. Μέλη του Δ.Σ. προσέγγισαν τον Ραλφ Ράνγκνικ και εκείνος έκανε άνοιγμα προς την παλιά του ομάδα. Ο Γερμανός προπονητής και παράγοντας, ιδεολόγος του σύγχρονου γερμανικού ποδοσφαίρου, ενδιαφέρεται ν' αναλάβει, αλλά με τους δικούς του όρους που προβλέπουν ιδίως την πρώτη χρονιά στη δεύτερη κατηγορία να έχει εκείνος το γενικό πρόσταγμα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό σημαίνει πως θέλει να κάθεται στον πάγκο. Η πρώτη ιδέα, είναι ο Γραμμόζης να γίνει βοηθός του ή μέλος του τεχνικού τιμ και έπειτα να προωθηθεί ξανά στη θέση του πρώτου προπονητή όταν το αποφασίσει ο Ράνγκνικ, γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία τί θα συμβεί στις έξι αγωνιστικές που απομένουν, αφού τον Ράγκνικ τον έχει στα πλάνα της και η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Γερμανίας. Αν πάλι, συμφωνήσει ο Ράνγκνικ με την Σάλκε και ο Γραμμόζης δεν συνεχίσει, τότε το να φύγει αφήνοντας θετική εντύπωση στην λίγκα είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει.