Η Παρί Σεν Ζερμέν νιώθει πως έφτασε η ώρα της

Η Παρί Σεν Ζερμέν νιώθει πως έφτασε η ώρα της

Τα δύο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μπάγερν Μονάχου αποκάλυψαν πολλά πράγματα στους υπεύθυνους του συλλόγου για την ομάδα. Το Champions League ενδιαφέρει περισσότερο τους αστέρες της, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ, από ότι το γαλλικό πρωτάθλημα. Η επιθυμία τους να πάρουν το τρόπαιο, που θα ενισχύσει την προσωπική ατζέντα του καθενός, έχει εξαπλωθεί στο υπόλοιπο συγκρότημα και το έχει ενώσει. Ολοι γι' αυτούς τους δύο κι αυτοί οι δύο για όλους.

«Πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία για να φύγουν», είπε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ – Κελάιφι. Το κλαμπ τους δείχνει πως υπάρχει πρότζεκτ και πλάνο. Αυτή την σεζόν έχει καλύτερες πιθανότητες σε σύγκριση με την περασμένη, που έφτασε στον τελικό, να κατακτήσει το Champions League. Πέρυσι, η πρόωρη ολοκλήρωση της Ligue 1 της έκανε ζημιά, αφού πήγε στο «Final 8» με λιγότερα ματς στα πόδια της από τους ανταγωνιστές της και ουσιαστικά ανέτοιμη.

Σε άλλη εποχή, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει τόσο υψηλό εμπόδιο σε μια σειρά όπου δεν είχε σημαντικούς παίκτες. Διότι μένει στην ιστορία πως οι Βαυαροί δεν είχαν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Σερτζ Γκνάμπρι, αλλά και οι Γάλλοι στο ένα ματς δεν είχαν τον καλύτερο οργανωτή τους, Μάρκο Βεράτι, και στο άλλο τον καλύτερο αμυντικό τους, Μαρκίνιος. Αυτό το κατόρθωμα, γέμισε με σιγουριά πολλούς παράγοντες και παίκτες της ομάδας. Μάλιστα, στο εσωτερικό του κλαμπ νιώθουν πως είναι η... ώρα τους να πάρουν την κούπα για πρώτη φορά στην ιστορία τους και να εδραιώσουν την Παρί Σεν Ζερμέν ως μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο προπονητής Μαουρίσιο Ποτσετίνο προσπάθησε να... ξεφουσκώσει τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν λόγω της πρόκρισης. «Οχι, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φαβορί και έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουμε το Champions League με τις υπόλοιπες ομάδες της ημιτελικής φάσης», δήλωσε κι αναφέρθηκε σε μια πλευρά που δεν λαμβάνουν πολλοί υπόψη τους εντός και εκτός της ομάδας. «Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τους παίκτες και κυρίως να βελτιωθούμε στο πως ν' αμυνόμαστε και να βγαίνουμε στην επίθεση ως ομάδα», κατέληξε. Για να φτάσει στα ημιτελικά, έφτασε το ταλέντο του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ και οι επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας. Θα της φτάσει για να πάρει το τρόπαιο; Βλέποντας και τις υπόλοιπες ομάδες και να μην υπάρξει η συνοχή που επιδιώκει ο Ποτσετίνο, με τον Βραζιλιάνο και τον Γάλλο σ' αυτή την κατάσταση σίγουρα θα έχει τον πρώτο λόγο.