Η μονομαχία του γκολ μεταξύ του Φούντα και του Ντάκα

Η μονομαχία του γκολ μεταξύ του Φούντα και του Ντάκα

Ο Ταξιάρχης Φούντας είχε να σκοράρει από τον Οκτώβριο, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα τα γκολ ήρθαν μαζεμένα. Για τον ίδιο, αλλά και για τη Ραπίντ Βιέννης. Εκανε χατ τρικ καθώς οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 8-1 επί της Βόλφσμπεργκερ. Δεν είναι και καμιά τυχαία αυτή: 3η την περασμένη σεζόν, έφτασε στα νοκ άουτ του Europa League φέτος.

Η εξαιρετική του εμφάνιση τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο. Τις προηγούμενες ημέρες το όνομά του πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικά σενάρια. Τη μια πως δεν έχει φύγει εντελώς από το ραντάρ της Αταλάντα, η οποία εξέτασε το ενδεχόμενο αγοράς του το προηγούμενο καλοκαίρι και την άλλη, πως η Μπολόνια τον έχει στο στόχαστρο. Σημειωτέον, στο παρελθόν, το κλαμπ της Serie A τσέκαρε και τον Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ.

AP PHOTO

Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport έβαλε και νούμερα στο ενδιαφέρον. Αποκάλυψε πως έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων και οι απαιτήσεις των Αυστριακών έχουν πέσει σε σύγκριση με το παρελθόν. Πλέον, ζητούν τρία εκατομμύρια ευρώ. Οι «ροσομπλού» θέλουν να ρίξουν κι άλλο το ποσό και το γεγονός πως ο Φούντας έχει συμβόλαιο ως το 2022 λειτουργεί υπέρ τους. Ο 25χρονος Ελληνας επιθετικός αυτή την σεζόν δεν τα έχει πάει όσο καλά θα μπορούσε κι αυτό παρόλο που έχει 12 γκολ και πέντε ασίστ σε 22 συμμετοχές. Εχει χάσει εννιά ματς, τα πέντε λόγω τραυματισμού και τα άλλα τέσσερα λόγω τιμωρίας.

Η νίκη επί της Βόλφσμπεργκερ και το «ξύπνημα» του Φούντα ήταν το... τονωτικό που χρειαζόταν η Ραπίντ Βιέννης ενόψει της σημερινής εντός έδρας αναμέτρησης με τη Ζάλτσμπουργκ, στο «Allianz Stadion» (18:00). Βρίσκεται στο μείον τέσσερα από τους «κόκκινους ταύρους» που στρογγυλοκάθονται στην κορυφή. Μια νίκη τους θα τους έβαζε για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, που τους λείπει από το 2008.

AP PHOTO

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο. Γιατί και η Ζάλτσμπουργκ έχει το δικό της γκολτζή σε φόρμα. Ο Πάτσον Ντάκα όπως κι Φούντας προέρχεται από χατ τρικ. Ο 22χρονος σέντερ φορ από τη Ζάμπια έχει 30 γκολ και δέκα ασίστ σε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Με το συμβόλαιό του να λήγει το 2022, η Ζάλτσμπουργκ ξέρει πως δεν θα καταφέρει να τον κρατήσει για πολύ ακόμη. Ζητάει 25 εκατομμύρια ευρώ. Ολες οι «μεγάλες» την έχουν περικυκλώσει γιατί είναι νεαρός, έχει το γκολ στο αίμα του και για τα δικά τους δεδομένα δεν θα ζητήσει πολλά. Ο Σεμπάστιαν Αρνεσεν, γιος του πρώην τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φρανκ, ο οποίος είναι από τους scouts που παρακολουθούν το διεθνές ποδόσφαιρο για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, τους έχει προτείνει ανεπιφύλακτα την απόκτησή του. Ο Ντάκα για πολλούς είναι μια... φθηνή εναλλακτική επιλογή της μεταγραφικής αγοράς για όποιον δεν πάρει τον άλλοτε άσο της Ζάλτσμπουργκ, Ερλινγκ Χάαλαντ.